'Camide içki, Kabataş'ta dayak'tan sonra '11 çelik kapı' da yalan çıktı!

~ 24.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi 9 avukatın tutuklandığı soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı.

Çağdaş Hukukçular Derneği yöneticisi ve üyesi 9 avukatın tutuklandığı soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu'na yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticisi ve üyelerinden 9 avukat, geçen yıl DHKP-C adı altında yürütülen bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Aralarında ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da bulunduğu avukatlara yönelik 18 Ocak 2013'te yapılan polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı. CNN Türk'ten Süleyman Arıoğlu'nun haberine göre, 9 avukatın tutuklandığı soruşturma sırasında hukuk bürolarında 11 çelik kapının bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyurulmuş ve avukatlarla ilgili "ajan ve örgüt üyesi" suçlamaları yapılmıştı. Basında da geniş yer bulan bu iddialar, baroların protestolarına ve siyasilerin tartışmalarına yol açmıştı. Ancak görüntülerde iddiaları doğrulayacak hiçbir şey çıkmadı.



ERDOĞAN "11 ÇELİK KAPI VAR" DEMİŞTİ!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da düzenlenen operasyon hakkında bir açıklama yapmıştı. 'DHKP-C' operasyonu için "Polisimizi kutluyorum" diyen Erdoğan, "Bir daireye giriyorsunuz 11 çelik kapı çıkıyor. Açmakta zorlanıyorlar, itfaiye yardımıyla içeri girildiğinde içerde 11 avukat. Evrakların yakılma gayretine girilmiş. Ne yazık ki Türkiye’de dışarıda avukatım diye gezenler onlara sahiplenme durumuna geçiyorlar. Ana muhalefetin başkanı da bunları sahiplenme durumuna geçiyor" diye konuşmuştu.

Hits: 992