Avukatlara Konuşma Dersi

~ 19.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim elemanı Gökhan Bayram, Türkiye Barolar Birliği’nde, avukatlara yönelik konuşma ve hitabet dersi ...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim elemanı Gökhan Bayram, Türkiye Barolar Birliği’nde, avukatlara yönelik konuşma ve hitabet dersi verdi.

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından avukatlara yönelik olarak Ankara’da 3 gün boyunca eğitim programı

düzenlendi. Programın ilk dersi ise ÇOMÜ Öğretim Elemanı ve Hitabet Eğitmeni Gökhan Bayram tarafından verildi. Programa katılan çok sayıda avukat, 3 saat boyunca, “Hitabet ve Beden Dili” dersi aldı. Ders kapsamında Gökhan Bayram, avukatların müvekkilleriyle, adliyedeki kalem mensuplarıyla, duruşmada hakimle nasıl konuşmaları gerektiğini örnekleriyle ve uygulamalı olarak paylaştı. Tarihten günümüze meşhur avukatların hitabet tekniklerini de uygulamalı olarak paylaşan Gökhan Bayram avukatlara bol bol uygulama yaptırdı. Videoların izlettirildiği, pratiklerin yaptırıldığı program sonrasında avukatlar konuşmaya ilişkin püf noktaları öğrendi. Eğitimi veren Gökhan Bayram “Çanakkale Barosu’nun koordinasyonuyla Türkiye Barolar Birliği’nde verdiğimiz bu derste avukatların daha etkili konuşmalarını amaçladık. Ses oyunlarıyla, beden hareketleriyle ve kimi sözcüklerle avukatlarımızın daha iyi olmaları mümkün. Bana göre avukat etkili konuşması gereken bir meslek mensubudur. Maalesef ülkemizde birçok avukatımız bunu önemsemediği için ve ülkemizde yazılı hukuk işliyor dediği için konuşma yeteneklerini geliştirmiyor. Oysa en azından müvekkil ile ilişkilerde, kısa da olsa mahkeme heyetiyle diyalogda inanılmaz etkisi olan bir husustur etkili konuşmak” dedi. 
 
- İHA
Hits: 902