Ankara'da Polise Mahkeme Kararı Olmadan Arama Yetkisi

~ 19.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Emniyeti ve Valiliği’nin başvurusunu değerlendiren Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi, polisin 3 milyona yakın Ankaralıyı mahkeme kararı olmaksızın arayabilmesine karar verdi.

İktidara geldiği günden bu yana polisin yetkilerini genişleten bir dizi yasal düzenlemeye imza atan AKP iktidarı, olağanüstü hal düzenlemelerini andıran bir karara imza attı. Ntv’nin haberine göre polis, Ankara’nın merkez ilçelerinin tamamında mahkeme kararı olmaksızın herkesi arayabilecek.

Aramaya izin veren karar Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nden çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı tarafından imzalanan arama talep yazısıyla birlikte yaptığı başvuruyu değerlendiren mahkeme, 13 Şubat-27 Şubat 2014 tarihleri arasında kişilerin üstlerini, araçları ile özel kağıtları ve eşyalarının da önleme amacıyla aranmasına izin veren bir karara imza attı.

Mahkemenin kararında polis tarafından aramanın gerekçesi, kapsamı ve şartlarının belli olduğu belirtildi. Buna göre milli güvenlik, kamu düzeni, genel sağlık ve ahlaka yönelik suç işlenmesini önlemek amacıyla arama yapılabilecek.

Karara göre polis yaklaşık 3 milyon kişinin yaşadığı Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar’da evlerin yanı sıra ikamet etmeyip ilçelerden sorumlu polis mıntıkalarına giren özel araç ve yayaları da arayabilecek.

Sendika.Org/ Ankara

Haberin Tamamı İçin: http://www.sendika.org/2014/02/ankarada-polise-mah…

Hits: 1041