'Halk mahkemesi kuracak halimiz yok'

~ 16.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Yolsuzluğa karşı hepimiz el ele vermeliyiz. Bunu kim yapıyorsa ne maksatla yapıyorsa hesabını sormalıyız ama burada bir halk mahkemesi kuracak halimiz yok ki. Türkiye’nin mahkemesi, savcısı var. Onlar karar verecek” dedi.

BURSA AA

Bursa’da konuşan Arınç, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın cezaevinden tahliye edildiğini hatırlattı. İstanbul’da bununla ilgili dün kendisine bir soru  yöneltildiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:


“Böyle şeylere asabım bozulur. Geçen de Bursa’da birini tersledim. Caminin avlusundayım. Bana bir şey sormaya kalkıyor; ‘Efendim tahliye edilmiş, ne  diyorsunuz?’ Kardeşim tahliye edildiğinden haberim de yok bir, ne dememi bekliyorsunuz üstelik. Bana ne. Tahliye edilmişse edilmiştir, içeri tıkılmışsa  tıkılmıştır. Yargı sonunda bir karar verecek. ‘Ama efendim...’ Ama efendim yok  kardeşim. Ben hakim değilim, yargıç değilim, savcı hiç değilim. Kim tahliye  olmuş, kim olmamış, dosya kapandığı zaman kim hüküm giyer, onları bilemem ama  tahliye eden mahkemenin bir gerekçesi var. 25 yıl avukatlık yaptım. Mahkeme diyor  ki ‘Suç vasfının değişmesi ihtimaline binaen tahliye edilmiştir.’ O zaman kulak  kabartıyorum. ‘Demek ki mahkeme bu adamın üzerine atılı suçların varit  olmadığına, hatta suçun vasfının değişeceğine inanıyor. Demek ki bu işte bir iş  var’ diyorum. Sen niye bunu
AK Parti hükümetine karşı koz olarak kullanıyorsun?”

 

milliyet


Hits: 757