'Utanmasalar üste çıkacaklar!'

~ 13.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Van'da ölen Muharrem bebeğin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ailenin davasını Van Barosu, Muharrem bebeğin hemşire olmak isteyen ablasının eğitimini Barolar Birliği üstlendi.

Haber ajanslarının Van’dan geçtiği acılı bir fotoğraf geçen hafta gündemin üst sıralarına çıkmış, çok konuşulmuştu.
Van’ın Gürpınar ilçesinde çekilen fotoğrafta; bir babanın, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremediği için ölen 3 yaşındaki çocuğu Muharrem’in cenazesini, bir çuvala koyarak sırtında taşıması görünüyordu. Gazetelerde, televizyonlarda, köşe yazılarında karşımıza çıkan haber tüm Türkiye’yi üzerken bir gazete haberin mizansen olduğunu, hükümeti karalamak için servis edildiğini öne sürmüştü.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bugün, Türkiye’nin farklı şehirlerinden 6 baro başkanıyla birlikte Van’a gidip acılı Taş ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
 

Feyzioğlu aileyi ziyaretinde şu açıklamayı yaptı:



“MUHARREM BEBEK SORUMSUZCA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜR”

“Böyle bir kader yok. Buraya acınızı paylaşmaya geldik. Ama aynı zamanda sorumluların ortaya çıkarılması ve bir daha Muharrem bebelerin ölmemesinin önüne geçmek için, gereğinin yapılmasını sağlamak için geldik.

Burada açıkça söylüyorum, Muharrem bebek sorumsuzca öldürülmüştür. Bir baba taşıyabileceği en ağır yükü taşıyor. Utanmasalar üste çıkacaklar. Babayı, aileyi sorumlu tutacaklar. (Feyzioğlu, Muharrem bebeğin fotoğrafının mizansen olduğunu iddia eden Akit gazetesine tepki gösteriyor.)

“BU, BEDELİNİ ÖDETME ZİYARETİDİR”

Ama biz sorumluları bulacağız. 79 baro bu işin peşini bırakmayacağız. Bu, sorumlulara sorumsuzluklarını hatırlatma ve bedelini ödetme ziyaretidir. Biz bu hukuk sistemini işleteceğiz. Sorumsuzlar korksun. Burada hizmet kusuru falan değil, sorumsuzların üst üste eklenen hatalarıyla bir çocuğun öldürülmesi var.”
 

MUHARREM’İN ABLASI: “HEMŞİRE OLMAK İSTİYORUM”


Feyziğoğlu, ziyarette Muharrem’in babası Abdulmenav Taş’la başa baş bir görüşme yaptı.

Feyzioğlu, Van barosunun Taş ailesinin vekaletini üstlendiğini ve Muharrem’in davasına bakacaklarını söyledi.
Feyzioğlu, Türkiye barolar Birliği’nin Muharrem’in ablası Remziye’nin eğitimini üstlendiğini de söyledi. Babası, 8. sınıfa giden kızına ne okumak istediğini sorunca Remziye, çocukların ölmemesi için hemşire olmak istediğini söyledi.

Ziyaretin ardından Feyzioğlu ve beraberindekiler Muharrem bebeğin mezarını ziyarete gitti. Grup, öğleden sonraysa Van depremzedelerinin yaşadığı konteyner kenti ziyaret edecek.

gazetevatan

Hits: 845