Daha Kanun Onaylanmadan Sansür

~ 07.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İşte sansür bu!

AKP'nin sansür yasası daha Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadan uygulamaya konuldu. YouTube üzerinden bazı videoları izlemek isteyen kullanıcılar, hükümetin sansür mesajıyla karşılaşıyor.

Geçtiğimiz gece geç saatlerde Meclis'ten geçirilen internet sansür yasası Türkiye'de olduğu kadar dünya basınında yankı buldu. Gazeteler ve televizyonlar interneti kısıtlayan yasayı sert ifadelerle eleştirirken, Türkiye'de yarın akşam pek çok ilde protesto yürüyüşleri yapılması planlanıyor.

AKP'li vekillerin oylarıyla Meclis'ten geçen yasa henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmış değil. Uluslararası kuruluşlar tarafından Gül'e yasayı veto etme çağrısı yapılırken, Gül'ün 2011 yılında internet yasaklarıyla ilgili attığı tweetler paylaşım rekorları kırıyor.

YOUTUBE'DA SANSÜR BAŞLADI: BU İÇERİK, HÜKÜMET TARAFINDAN...

Tüm bu gelişmeler sürerken internetteki sansür dalgası ise daha henüz yasa geçmeden başladı. Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından internete sızdırılan telefon görüşme kayıtları, YouTube'da sansürlenmeye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu belirtilen ses kaydını dinlemek isteyenler, "Bu içerik, hükümet tarafından yapılan yasal bir şikayet nedeniyle bu ülkenin alan adında kullanılamıyor" uyarısı ile karşılaşıyor. Üstelik bu uyarı internette yasaklı sitelere giriş yöntemi olarak kullanılan 'DNS değişikliği' yapılmış olsa bile kullanıcının karşısına çıkıyor.

İşte kullanıcıların karşılaştıkları o uyarı...

 

cumuhuriyet

Hits: 900