Adalet Bakanlığı, adliyenin kafeteryasını icraya verdi

~ 27.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

'Dünyanın en büyük adliyesi' tanıtımıyla hizmete giren Anadolu Adliyesi'nin kafeterya, lokanta ve fotokopi hizmetinin ihalesini alan TESTEM İnşaat İhracat Limited Şirketi Adalet Bakanlığı'na kira ödemeyince icralık oldu.

İSTANBUL - Adliyenin tüm kafeterya, lokanta ve fotokopi hizmetlerinin ihalesini alan TELSEM adlı firma, geçen yıl şubat ile mayıs - haziran 2013’teki kiraları gecikmeli ödedi. Ağustostan sonraki altı aylık kirayı ise vermedi. Bunun üzerine bakanlık, hem altı aylık kiranın tamamı, hem de ödenen kiranın gecikme faizi için mahkemeye başvurdu. Altı aylık kira için 914.499,96 kuruş, ödenmeyen kira faizi için 49.317,85 kuruş ve ödenen kiranın gecikmesi faiz için 4.030,58 kuruş olmak üzere, toplam 967.848,39 kuruş talep etti.

SORUNLU ADLİYE

Bu arada, Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Mehmet Ümit Erdem, Anadolu Adliyesi’nin sorunlarına ilişkin rapor hazırladı. Erdem, başsavcılığa sunduğu raporda; merdivenlerin ve bilgilendirme panolarının yetersiz olduğu, zemindeki karoların kırık olduğu ve düşüp kaymalara yol açtığı, yemek ve otopark ücretinin diğer adliyelerden daha pahalı olduğu, adliyenin telefonlarına ulaşılamadığı, bilgisayarlı odaların kısıtlı olduğu, avukatların çantalarının hala aranmak istendiği vurgulandı.

 

radikal



Hits: 826