Barda Tanıştıkları Kadına Tecavüze 8- 10 Yıl Hapis

~ 27.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

MANİSA'dan İzmir'e eğlenmeye gelen C.B.’yi, otel odasına götürüp tecavüz ettikleri iddiasıyla 'Nitelikli cinsel saldırı' suçundan yargılanan ikisi tutuklu 3 sanık, 8 yıl 4 ay ile 10 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.
Olay iki yıl önce maydana geldi. Gezmek ve eğlenmek amacıyla İzmir'e gelen C.B., bir barda yanına gelen B.K., O.K. ve F.A. ile tanıştı. 3 kişi barda sohbet ettikleri genç kadını, iddiaya göre eve bırakma bahanesiyle bir otel odasına götürüp sırayla tecavüz etti. Kendine gelen genç kadın şüpheliler hakkında şikayetçi oldu. Polisin yakaladığı F.A. ve B.K. tutuklanırken O.K.'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına tutuklu yargılanan sanıklar F.A. ve B.K. ile avukatları katılırken, tutuksuz yargılanan O.K. katılmadı. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini talep etti. Avukatları da aynı yönde beyanda bulundu.
RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ
Erhan Atlı başkanlığındaki 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, müştekinin olaydan dolayı ruh ve beden sağlığının bozulduğunu belirtip, tutuklu sanık B.K.'yı 10 yıl, F.A'yı 8 yıl 4 ay, tutuksuz yargılanan O.K.'yı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme F.A.'yı yattığı süre ve Yargıtay'daki temyiz aşamasının uzamasını da gözönüne alıp tahliye ederken, O.K. hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi.
Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

BK(İÖ/COŞ)

- [1342486] - DHA

Hits: 740