İlhan Cihaner yazdı: Yeni Türkiye!

~ 15.01.2014, İlhan CİHANER ~

Hâlâ “yeni Türkiye” güzellemesi yapan utanmazlar var. Oysa “yeni Türkiye” diye diye sirke çevirdikleri bu ülkenin, sadece yarım saatlik “performansını” izlemek, utanıp susmaları için yeterli...

Yeni Türkiye!

Hâlâ “yeni Türkiye” güzellemesi yapan utanmazlar var. Oysa “yeni Türkiye” diye diye sirke çevirdikleri bu ülkenin, sadece yarım saatlik “performansını” izlemek, utanıp susmaları için yeterli;

Başbakanın mutad “salı şeysinde” yaptığı konuşma ve seçim propaganda masraflarını kamuya yıkmak için bulduğu yöntem olan -taksi durağı falan- açılışlardan birisinde yaptığı konuşmaya ana hatlarıyla bakalım. “En ahlaksızından” bir darbe girişimi yaşamışız, “vücudumuza giren sinsi bir virüs” gibi yargı ve polis ele geçirilmiş, “gözü dönmüş sinsi örgüt” hükümete komplo düzenliyormuş, bu “maşa örgüt” dış destekliymiş...

Başbakan, “askeri disiplinle” spor salonuna doldurulmuş insanlara bunları anlatıyordu.

Aynı saatlerde Van merkezli bir son dakika haberi geçiyordu; El Kaide’ye yönelik operasyonda görev yapan Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı, görevden alınıp Çocuk Şube Müdürlüğüne atandı!

Burada biraz ara verip, yapıcı muhalif tavrımla gene uyarayım Hükümet tarafını: görevden almalarla, görev yeri değiştirmelerle sonuç alamazsınız. MİT’i savuşturduğunuzu zannettiniz. İzmir’e gönderdiniz oradan yakaladılar, Van’a gönderdiniz El Kaide’den yakaladılar. İstanbul’da özel yetkilerini aldınız yolsuzluktan yakaladılar sizi. Çocuk şubeden bile yakalayacak bir şey bulurlar. Malzeme çok sizde! Hani çocuk falan!

Anlarsınız ya!

Devam edelim;

Gene aynı dakikalarda Hükümet karşıtı cephenin “okur yazar” olanları “camia cephesi” adına Başbakan’a cevap veriyordu: çok şeffaflarmış (hatta en şeffaflarmış, hatta görünmeyecek kadar şeffaflarmış!), hukuk askıya alınarak emniyet mensupları tayin edilmiş, hukukun üstünlüğü konusunda ittifak şartmış, elde delil olmadan itham edilmezmiş! Zannedersiniz Balyoz avukatlarından birisi konuşuyor! Hele sözcünün konuşmasının internete servis edilen Fethullah Gülen görüşmeleri ile ilgili kısmı var ki, o kadar olur: “Dört ses kaydı düştü. Bunların içerisinde olumsuzluk teşkil edecek hiçbir ifade bulunmuyor. Bunu ya güvenlik güçleri ya da illegal bir örgütlenme dinledi. Bu güne kadar devamlı hizmet hareketi itham altında bırakıldı, bunları yaptığı söylendi. Dün ortaya çıktı ki, hizmet hareketine de bunu yaptılar...Bu suç değil mi?... Netice itibariyle kimler tarafından yapıldıysa devletin gücüyle tespit edilir.”

Şaka değil sahiden, aynen bunları dedi!

Burada da bir ara verip, eşitlikçi yapıcı muhalif tavrımla “camia tarafına” da bir öneride bulunayım; Treni kaçırdınız! Her şeyden sıyırsanız bile, medyanızın yaptıklarını unutturamazsınız. Hesap vereceksiniz eninde sonunda. Umarım adil koşullarda olur. Ama bir kurtarma yolu var; hemen yeni bir örgüt uydurun! Nasılsa deneyiminiz var, Ergenekon, Balyoz, Odatv, KCK, Şike falan davalarından. İki günde inandırırsınız tüm halkı!

Tercihan asker/polis/yargıdaki solcu ve Aleviler olsun içinde, ha pardon onlardan kalmadı pek değil mi? Neyse tek tük Atatürkçü, birkaç CHP’li kalmıştır. Hah en iyisi CeHaPe zihniyeti! Dinlemeleri kasetleri falan onlar yapmış olsun! Hemen öpüşüp barışıp yola devam edersiniz!

Konu dağıldı gene. Derdim, tahlil, köşe yazısı, analiz gibi saçmalamalarında “yeni Türkiye” lafını kullananlarlaydı.

İşte size yeni Türkiye!

İnsanlık tarihinin en büyük yolsuzluk suçunun şüphelisi oğlunu makam aracı ile gezdiren, telekinetiklerden danışman tutan, her melanetin altında Alevi arayan, internete görülmemiş bir sansür getirmek isteyen bir başbakan ile, hastalıkların nedenini “habis ruhlar ve cinler” olarak gören, bir kişinin aynı anda yirmi farklı yerde görülebileceğine inanan, cinlerin gizli haberleşmede kullanılabildiğini söyleyen bir kişinin liderlik ettiği “hareketin” egemen olduğu -belki de öyle gösterildiği- bir Türkiye!

İşte bu nedenle kim ki bu tablodan övünç çıkararak “yeni Türkiye” diyor, dikkate almayın. Hatta dalganızı geçin!

İlhan CİHANER | Tüm Yazıları
Hits: 1360