Yeni savcılar kriz yarattı

~ 20.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Rüşvet ve Yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan ve 17 aralık günü Türkiye'yi sarsan operasyonlarla duyulan soruşturmayla ilgili takviye savcı görevlendirmesinin adli çevrelerde tartışmaya yol açtığı öğrenildi. Çolakkadı tarafından gönderilen savcılar nedeniyle adliyeye getirilen şüphelilerin ifadesi 4 saat alınamadı.

DHA


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başsavcı Turan Çolakkadı imzasıyla yapılan görevlendirme yazısında, soruşturmanın genişliği, içinde kamu görevlilerini barındırması gibi gerekçelerle, 2 yeni savcının soruşturmaya dahil olduğu bildirildi. Ek görevlendirmeler değil ama soruşturmada izlenecek usüle dair talimatın adli çevrelerde tartışmaya yol açtığı öğrenildi.

3 SAVCIDAN 2 SİNİN OYU YETERLİ OLACAK

Genelgeye göre, rüşvet soruşturmasına yeni atanan iki savcıyla başından beri soruşturmayı yürüten Celal Kara arasında ihtilaf çıkması hâlinde iki yeni savcının kararı geçerli olacak. Savcılar Mustafa Erol ile Ekrem Aydıner, operasyonun olduğu gün atanmıştı. Genelgenin yayımlanmasından sonra dört saat boyunca adliyeye getirilen şüphelilerin ifadesi alınamadı. Söz konusu uygulamanın adli çevrelerde tartışıldığı öğrenildi.

Hits: 1401