AKP'yi sarsan operasyonda gözaltına alınanların isimleri

~ 17.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul'da başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında üç bakan çocuğu ile AKP'li Fatih Belediye Başkanı ve Ali Ağaoğlu gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Halk Bankası Genel Müdürü'nün de bulunuyor.

Türkiye güne yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda art arda gelen şok gözaltı haberleriyle başladı. Polis, çok sayıda ünlü ismin de aralarında bulunduğu, iş adamları ve bakan çocukları ile AKP'li Fatih Belediye Başkanı'nı gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında Halk Bankası Genel Müdürü de bulunuyor.

TOKİ ihalelerindeki yolsuzluklarla ilgili olduğu belirtilen operasyonda 22 kişinin gözaltında olduğu bildirildi. Gözaltına alınan isimler arasında Ali Ağaoğlu ile sanatçı Ebru Gündeş'in eşi işadamı Reza Zarrab da bulunuyor.

Yalıdan bir bavul evrak çıkarıldı

 Reza Zarrab'ın Kanlıca'daki yalısına sabah saatlerinde giren ekipler, saat 11.00'e kadar süren bir arama yaptı. Aramanın ardından ekipler el koydukları döküman ve gereçleri bir bavul içerisinde dışarı çıkardı. İşadamı Reza Zarrab, soruşturma kapsamında polis otosuna bindirilerek sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER NEYLE SUÇLANIYOR?

BAKAN ÇOCUKLARI VE AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI YOLSUZLUK OPERASYONUNDA GÖZALTINDA

BAKAN ÇOCUKLARI VE AKP'Lİ BAŞKAN GÖZALTINDA

Erken saatlerde başlayan operasyonda, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğulları gözaltında. Gözaltına alınanlar arasında AKP'li Fatih Belediye Başkanı  Mustafa Demir'in de olduğu öğrenildi. Demir'in sabah saatlerinde makamında gözaltına alındığı belirtiliyor.

Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan Çayyolu'ndaki evinden alınarak Gazi Hastansi'nde sağlık kontrolüne götürüldü. Sağlık işlemleri süryor. Çağlayan'ın hastane işlemlerinin ardından uçakla İstanbul'a götürülmesi bekleniyor.


BÜROKRATLAR GÖZALTINDA

Bur arada, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı belirtliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında iki bakanın oğlunun yanı sıra; iş adamları ve Halk Bankası Genel Müdürü'nün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 3 ayrı soruşturmanın yürütüldüğü bildirildi. Soruşturmalar kapsamında iş adamı Ali Ağaoğlu, Ebru Gündeş'in eşi Reza Zerrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Fatih Belediye BaşkanıMustafa Demir ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında gözaltı kararı bulunduğu ifade edildi.

İŞTE GÖZALTINA ALINANLAR

- Muammer Güler'in oğlu Barış Güler

- Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan

- Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar

- Ebru Gündeş'in kocası Reza Zerrab

- Ali Ağaoğlu

- Osman Ağca

- Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı

- Halk Bankası Genel Müdürü  Süleyman Arslan

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

- Gözaltına alınanlar arasında Ekonomi Bakanının Özel Kalem Müdürleri M.B.K ve O.K,

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Danışmanı Songül S.

- Çevre Şehircilik Genel Müdürü M.A.K.

POLİS HALK BANKASI'NDA

Operasyon kapsamında polis Hak Bankası Genel Merkezi'nde arama yapıyor. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın operasyon kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Reuters'a bilgi veren bir kaynak, "Şu anda mali polis Halkbank'ta incelemeler yapıyor. Üst düzeyde bir gözaltı olabilir" dedi.

PROGRAMLARINI İPTAL ETTİLER

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de Sofya'da katılacağı programı iptal ettiği öğrenildi.

Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda gözaltına alınan bir grup şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

Cumhuriyet


Hits: 1160