Ankara Barosu'nda İstifa Depremi

~ 15.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Barosu, birbiri ardına gelen istifalarla sarsıldı. Yönetim Kurulu’ndan iki üyenin istifasının ardından, bir başka yönetim kurulu üyesi Hilal Akdeniz de, Baro’daki görevlerini bıraktı.

Ankara Barosu’nda istifa depremi yaşanıyor. Baro Başkanlığı’na sundukları dilekçelerle, Özgün Şimşek ve İlkay Metin Çimen, “Ankara Barosu’nun başkanı tarafından yönetilmemesi” gerekçesiyle yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etti. Ankara Barosu’ndaki Saymanlık ve Gelincik Merkezi Başkanlığı görevlerinden istifa eden Hilal Akdeniz ise, yönetim kurulu üyeliğine devam kararı aldı. Yönetim Murulu üyelerine haber verilmeden Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu başkanlığında çeşitli toplantılar yapıldığının ve Ankara Barosu’nu ilgilendiren bazı kararlar alındığının vurgulandığı istifa dilekçesinde Şimşek, “Gayri resmi yapılan bu toplantılarda, artık bu toplantıların her hafta Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde yine bizlerin yokluğunda yapılmasına da karar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

İLERİYE DÖNÜK SİYASİ HESAPLAR

Ankara Barosu kararlarında Feyzioğlu’nun müdahaleleri olduğu iddialarının asılsız olduğunu belirten Baro Başkanı Sema Aksoy, istifalarla ilgili şunları söyledi: “Şimşek ve Çimen, uzun zamandır baronun yönetim kurulu çalışmalarında aktif olmayan, toplantılarına katılmayan isimler. Bu kişilerin ileriye dönük planları olduğunu düşünüyorum. 2014 yılının ekim ayında baro seçimleri yapılacak. Şimşek ve Çimen’in bu seçimlerde aday olması ya da bir başkasını desteklemesi en demokratik haklarıdır. Ancak, Ankara Barosu gibi köklü bir kurum, ileriye dönük siyasi hesaplara alet edilemez.

HUKUKÇULARA YAKIŞMIYOR

Feyzioğlu’nun müdahalesi tamamen dedikodudan ibaret. Bütün kurul toplantılarımızı göz önünde yapıyor, web sitemizde de yayınlıyoruz. Ankara Barosu, bu tür söylentilerle lekelenemeyecek, kutsal bir barodur. Kişileri yaralamak adına yapılan bu söylentiler, hukukçu kimliğine sahip insanlara yakışmıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana işimizi layığıyla yapmaya çalışıyoruz. Bizim küçük hesaplara ayıracak vaktimiz yok.”
Aksoy ayrıca, 11 kişiden oluşan ve istifaların ardından dokuz kişiye düşen yönetim kurulu üye sayısının, genel kurulda en fazla oy alan iki kişinin göreve getirilmesiyle yeniden 11’e tamamlanacağını söyledi.

FEYZİOĞLU: İDDİALAR MESNETSİZ

İddialara yanıt veren Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bunlar, seçim yenilgisine doyamayanların hezeyanlarıdır ve tüm iddialar mesnetsizdir. İş yapmayanlar, dedikodu üretiyor. Kıdemli avukatlara emeklilik hakkı verdik. Mesleğin devamı için hayati önem taşıyan avukatlık stajında yeterlilik değerlendirmesi getirdik. Onlarca hastaneyle anlaşma imzaladık. Genç avukatlara bürolarını açarken bilgisayar ve yazılım desteği vermek için proje yapıyoruz. Biz işimizle gündemdeyiz. Bu tür iddialarla ilgimiz yoktur” diye konuştu.

 

Hürriyet

Hits: 1044