AVUKAT ŞAHİN EROL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

~ 31.03.2011, Yeni Yaklaşımlar ~
Yeni Yaklaşımlar İstanbul Platformu Yürütme Kurulu’ndan arkadaşımız Av. Şahin Erol, 12 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olmak üzere İstanbul 3. Bölgeden CHP ’ye aday adayı olarak başvurdu.
 
Diğer yandan, İstanbul Barosu mensubu birçok meslektaşımız da 12 Haziran seçimleri için muhtelif partilerden aday adayı oldular.
 
Edindiğimiz bilgilere göre, Av. Kazım Kolcuoğlu, Av. Önay Alpago, Av. Muammer Aydın, Av. Mahmut Tanal, Av. Kalgay Özarslan ve Av. Yalçın Tura, Av. Sani Yıldırım, Av. Erdal Koyuncu, Av. Selçuk Demirbulak, Av. Hıdır Tanrıverdi CHP’ye aday adaylığı başvurusu yapmışlardır.
 
Tüm meslektaşlarımıza politik yaşamlarında başarılar dileriz.
 
Yeni Yaklaşımlar

ŞAHİN EROL (Özgeçmiş)

 

 

            1953 yılında Tokat İli Zile İlçesi Acıpınar Köyünde doğdum. İlköğrenimimi köyüm olan Acıpınar Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimimi Zile Lisesi orta bölümünde tamamladım. Kuleli Askeri Lisesini 1971 yılında tamamlayarak Ankara Kara Harp Okulu’na girdim. 1974 yılı 30 Ağustos’unda J. Teğmen olarak TSK’ne katıldım. 1975 yılında, subayken sınava girip Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydımı yaptırdım.

 

Ancak 12 Eylül 1980 ile başlayan süreçte tüm demokrasi güçlerine ve kamu çalışanlarına dönük sindirme, baskı ve kıyım hareketi nedeniyle Haziran 1981’de J.Kd.Ütğm. iken Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzaklaştırıldım. Bu arada hukuk öğrenimimi tamamlayarak 1983 yılında avukatlık yapmaya başladım.

 

            1978 yılında benim gibi bir kamu çalışanı olan ilkokul öğretmeni Nursafi GÜLER ile evlendim. Bu evlilikten 1979 doğumlu Deniz ve 1981 doğumlu Emre adında iki oğlumuz bulunmaktadır.

 

            Politikaya 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde yaşanan yenilgi üzerine aktif olarak Beşiktaş İlçesinde SHP saflarında başladım. 27 Haziran 1993 İlçe Kongresinde SHP Beşiktaş İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde CHP Esenyurt Belde Belediye Başkan adayı olarak seçimlere katıldım. Orada mevcut çetenin bir yığın hilesine karşın bölgemde partimin genel performansından daha iyi bir sonuç alarak görevimi yerine getirdiğimi söyleyebilirim. 1994 yılı yerel seçimlerinden sonra büromu Taksim’den Esenyurt’a, evimi Beşiktaş’tan Beylikdüzü’ne getirerek SHP-CHP birleşmesi öncesi CHP Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundum. Yine 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde CHP Kavaklı (şimdiki Beylikdüzü İlçesi) Belde Belediye başkanı adayı olarak seçimlere katıldım. Dönemin genel olarak olumsuz havasına karşın parti bayrağımı onurluca taşımaktan geri kalmadığımı burada vurgulamak isterim. Yerel seçim sonrası seçimi kazanan parti dışında sadece CHP Kavaklı Beldesi açık kalabilmiştir. Siyasetin süreklilik ve ısrar olduğuna inanan çizgimi korudum. 2001 yılı Kurultay sürecinde CHP Büyükçekmece İlçe Kongre ve İl delegesi olarak seçildim. Yine 31 Mart 2002 tarihinde yapılan CHP Büyükçekmece Olağanüstü İlçe Kongresinde ilçe meclis üyesi ve görev dağılımı üzerine yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini üstlendim. 2003 yılı Kurultay sürecinde CHP Büyükçekmece İlçe Kongre ve İl delegesi olarak seçildim.

 

            2004 yerel seçimlerinde o zamanki Beylikdüzü Beldesi’nde belediye başkan aday adayı iken aday olarak bir başka kişinin görevlendirilmesi ile 5 yıllık yoğun çalışmamızı hayata geçirme şansımızı yitirdik. Beylikdüzü seçmen dokusu ve özellikle kentli kimliği ile partimizin çok güçlü olduğu bir ilçe olmakla birlikte, talihsiz tercihler nedeniyle iki dönemdir seçim kaybı yaşamıştır.

 

            12 Eylül 2010 Referandumunda ilçemiz %55 HAYIR oyu ile gerçek kimliğini ortaya koymuştur. Parti örgütü ve seçmen bir daha yenilgi yaşamamak hususunda kararlıdır.

 

            12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde İstanbul 3. Bölge’de CHP milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulundum. Görev verilmesi halinde örgütün her biriminde çalışmış birisi olarak partimin gerek tarihsel misyonu, kurumsal kimliği ve gerekse evrensel değerleri ile programı doğrultusunda en iyisini hayata geçirmek için var gücümle çaba harcayacağımı burada vurgulamak istiyorum.

 

SAYGILARIMLA

AVUKAT ŞAHİN EROL


Hits: 5442