"Gazetecilere Tahliye Değil, Beraat İstiyoruz"

~ 12.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Gazetecilere Özgürlük Platformu, Oda Tv davası öncesi adliye önünde yaptıkları "Adalet İçin Bekliyoruz" eyleminde gazeteciler için beraat istedi.

İstanbul - BİA Haber Merkezi
 
 

Oda TV davasının 20. duruşması İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülmeye başlandı. Duruşma öncesi Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) "Adalet içi bekliyoruz" eylemiyle adliye binası önündeydi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan GÖP dönem sözcüsü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Ümit Gürtuna şunları söyledi:

"Bu binalarda arkadaşlarımız yargılanıyor. Aslında yargılanan meslektaşlarımızın şahsındaTürkiye 'de zaten kör topal gitmekte olan demokrasidir. Bütün amaç basın ve ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi işlemez hale getirmektir. Oda TV davası bunun en tipik örneğidir."

Gürtuna Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın tahliyesine memnun olduklarını ancak asıl istediklerinin tahliye değil beraat ve bu davaların düşmesi olduğunu söyledi.

Avrupa Gazeteciler Federsyonu'ndan (EFJ) Bary White, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye Gazetciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi ile gazeteci Uğur Dündar da duruşmayı izlemek üzere adliyede. (EA)

Hits: 820