39 Gezi direnişçisi hakkında 11 yıla kadar hapis istemi

~ 06.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Gezi Parkı direnişi çerçevesinde Taksim’de yasalara aykırı olarak gösteri yaptıkları iddiasıyla 168 direnişçi hakkında açılan soruşturma tamamlandı. 39 direnişçi hakkında iddianame hazırlanırken 11 yıl ceza isteniyor

 

39 Gezi direnişçisi hakkında  11 yıla kadar hapis istemi
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

HABER MERKEZİ

Gezi direnişçilerine yönelik soruşturma ve dava furyası dinmek bilmiyor. Gezi Parkı direnişi sırasında Taksim’de “yasalara aykırı” olarak gösteri yaptıkları iddiasıyla 168 direnişçi hakkında açılan soruşturmada savcı 39 direnişçi hakkında 11 yıla kadar hapis istedi.
Gezi Parkı’nda 27 Mayıs’ta park duvarının yıkılması, 5 ağacın sökülmesi ile başlayan direnişe ilişkin bir iddianamenin daha yazımı tamamlandı. 16 Haziran’da özellikle Divan Oteli çevresi ağırlıklı olmak üzere Taksim bölgesinde yaşanan eylemlere ilişkin gözaltına alınan 168 direnişçiyle ilgili soruşturma tamamlandı.


GEREKÇE KAMU MALINA ZARAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada direnişçilerden 39’u hakkında ‘Toplu gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek’, ‘Kamu görevlisinin görevine yapmasını engellemek’ ve ‘Kamu malına zarar vermek’ suçlamasıyla ilgili iddianame hazırlandı.
129 DİRENİŞÇİYE TAKİPSİZLİK
Soruşturma savcısı tarafından başsavcılığa onay için sunulan iddianamede direnişçilerin bu suçlardan 11 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Ayrıca soruşturma kapsamında isimleri geçen 129 kişi hakkında ise suçlanmalarına yeterli delil bulunmaması nedeniyle takipsizlik kararı verildi.
ONLARCA DAVA ONLARCA YIL HAPİS
Gezi direnişçilerine yönelik şu ana kadar başta İstanbul olmak birçok kentte çok sayıda soruşturma ve dava açıldı. Hazırlanan düzmece iddianamelerle direnişçiler hakkında onlarca yılı bulan hapis cezaları istendi. Direnişçilerin birçoğu aylar sonra çıktıkları ilk duruşmalarında tahliye edildi. Son olarak İzmir Gezi davasında 17 direnişçi tahliye edildi.

 

Birgün

Hits: 852