AKP cemaate karşı cemaat desteği aldı: 'Şahidiz' bildirisi

~ 05.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Gülen cemaati ile kriz yaşayan AKP'ye aralarında İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, İHH, Deniz Feneri gibi cemaat ve derneklerin de bulunduğu 97 kurumdan destek geldi.

(soL - Haber Merkezi) AKP'nin Gülen cemaati ile yaşadığı kriz sürerken, hükümete cemaat, dernek ve vakıflardan destek bildirisi geldi.

'Bin Yıl Sürecek Denmişti…' başlığıyla yayınlanan bildiride "Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir" denildi.

Erdoğan'a açık destek verilen bildiride "bin yıl sürmesi beklenen projeyi 11 yılda sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarımızı ifade ediyoruz" denildi.

97 kurumun desteklediği bildiride imzası bulunan bazı kurumlar şöyle: İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı, Barla Platformu, İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri, MÜSİAD, ASKON ve TÜMSİAD.

Baransu: Erdoğan talimatıyla
Metne ilişkin Twitter'dan açıklamalarda bulunan Taraf yazarı Mehmet Baransu, metnin Erdoğan'ın talimatı ve zoruyla ortaya çıktığını ve imzalatıldığını iddia etti:

"MGK'da imzası olan Erdoğan, şimdi de talimatla (emir de diyebilirsiniz) pekçok STK, Vakıf, cemaat, ve derneğe başka türlü imza dayatıyor. İlk okuyuşta Yalçın Akdoğan tarafndan kaleme alındığı hemen anlaşılan bir metin hazırlanmış.

Erdoğan'ın has adamlarından Hasan Doğan, Mustafa Varank, bir sürü vakıf, dernek, cemaatle temasa geçip, bu metnin altına amblemlerini konması için ikna etmiş. Erdoğan'ın isme ve gücü kullanılarak, kimine gönül koyarak, kimi itilerek, kimi zorlanarak bu metnin altına amblemleri koydurulmuş.

Bu metin gazetelerde tam sayfa ilan olarak yayımlanacak. Ve Turkuaz medyaya çalışan bir ajans üzerinden de finansmanı sağlanacak. Milli İrade Platformu diye de bir de platform icat edilmiş bu iş için. Tamamen Erdoğan'ın masasında pişirilen, zorlanan ve Varank-Doğan ikilisi üzerinden realize edilen bir metin."

 

solhaber

Hits: 1717