Mustafa Balbay'dan ilk açıklama

~ 05.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından Sincan Cezaevi'nde görüştü.

ANKARA  CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından Sincan Cezaevi'nde görüştü. Akdoğan, Balbay'ın "Ben yarın tahliyeye de uzunca bir süre daha zindan koşullarına da hazırım" dediğini aktardı.

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın uzun tutuklulukla ilgili yaptığı bireysel başvuruda haklarının ihlal edildiğine hükmetmesinin üzerine CHP Parti Meclisi Üyeleri Meryem Gül Çiftçi ve Umut Akdoğan Sincan Cezaevi'nde Balbay ile görüştü.

Balbay ile yaptıkları görüşmenin detayları hakkında Twitter'dan açıklamalarda bulunan Akdoğan, Sincan Cezaevi'nde Balbay ile bir görüşme yaptıklarını aktardı. Balbay'ın kararlı, inançlı ve umutlu olduğunu belirten Akdoğan, Balbay'ın "Bu sadece Balbay olayı değil, Türkiye'deki haksız yargılamalardan geriye dönüşün, adil yargılama yoluna girişin başlangıcı olmasını diliyorum" dediğini takipçileri ile paylaştı.

Balbay'ın "Gelinen noktada dondurmayı üfleyerek yiyorum" dediğini söyleyen Akdoğan, Balbay'ın gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Balbay'ın "Bu karar sadece Balbay için özgürlüğe açılan kapı olarak değil, tüm hukuksuzlukların durması ve yeni bir sürecin başlaması olarak görmeyi yürekten diliyorum" dediğini aktaran Akdoğan, Balbay'ın içinde bulunduğu ruh halini "Ben yarın tahliyeye de uzunca bir süre daha zindan koşullarına da hazırım" diyerek ifade ettiğini anlattı.

(ANKA)
Hits: 791