İlhan Cihaner AYM'nin Balbay kararını değerlendirdi: Tahliye edilmeli

~ 04.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Anayasa Mahkemesi'nin AYM kararını değerlendiren Cihaner, "Balbay ve diğer tutuklu milletvekilleri tahliye edilmeli" dedi.

(soL - Haber Merkezi) CHP Denizli Milletvekili ve eski Başsavcı İlhan Cihaner, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Mustafa Balbay ile ilgili kararını soL'a değerlendirdi. Bugün Sincan Cezaevi'nde Mustafa Balbay'ı ziyaret ettiğini belirten Cihaner, AYM kararının "uzun tutukluluk" ve "seçme ve seçilme hakkının ihlali" tespitlerine dayandığını öğrendiklerini, bu karara göre şu an milletvekili statüsündeki Balbay'ın ve diğer tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı.

Balbay'ın Ergenekon davasında ceza almış olmasına rağmen hukuki sürecin tamamlanmadığını ve Yargıtay aşamasının bulunduğunu hatırlatan Cihaner, "uzun tutukluluk" ile ilgili tespitle ilgili de tahliye kararı verilmesi gerektiğini dile getirdi.

AYM kararının kesin hükümde olduğunu hatırtalan Cihaner, AYM'nin kararı bildirmesinin ardından mahkemenin tahliye kararı vermesi gerektiğini, bu kararın diğer tutuklu milletvekilleri için de geçerli olması gerektiğini vurguladı.

 

sol

Hits: 979