ÇGD: "O cop hepimize"

~ 03.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

ÇGD, DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya’nın 20 Kasım’da bindirildiği cezaevi aracında saldırıya uğramasına tepki gösterdi, tutuklu gazetecilerin tahliyesini istedi

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Dicle Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya, 20 Kasım günü hastane sevki sırasında ring aracındaki kameraya itiraz ettiği için saldırıya uğradı ve darp edildi. Kırkaya’nın yaşadığı saldırı ile ilgili olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği bir açıklama yayımladı.

“O cop hepimize” başlıklı açıklamada Kenan Kırkaya’nın hakim Orhan Gazi Ertekin, Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi Kadir Cangızbay, eski bakan Salim Ensarioğlu, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili röportajlarının, SETA Başkanı Hüseyin Yayman’ın Ruşen Çakır’a yazdırdığı BDP analizine ilişkin toplantı davetinin, Irak’taki Kürt Ulusal Kongresi ile ilgili yazısının iddianamede suç delili olarak geçtiği hatırlatıldı.

Kırkaya’nın tutuklanma ve yargılanma gerekçeleri arasında kızının doğum günü görüntülerinin de olduğu belirtilen açıklamada 20 Kasım’daki saldırının kabul edilemez olduğunun altı çizildi. Açıklama “Adaleti sağladığını ileri sürenlere sesleniyoruz. Kenan’ı serbest bırakın! Habercilik faaliyeti nedeniyle içerde tuttuğunuz meslektaşlarımızı tahliye edin. Bu utanca son verin!” ifadeleriyle son buldu.

Sendika.Org

Hits: 880