3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde AKP'nin icraatlarını hatırlayalım!

~ 03.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. AKP'lilerin "kısırlaştıralım", "iş verdik daha ne yapalım", "doğuştan ateist, inançlı hale getireceğiz" dediği engelli yurttaşlara ilişkin AKP icraatlarının sadece küçük bir kısmı Halkın Doktorları tarafından listelendi.

(soL - Haber Merkezi)

Halkın Doktorları, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Twitter'dan AKP'nin icraatlarını listeledi. "3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde AKP'ye bu pencereden göz gezdirelim mi?" başlığıyla paylaşılan mesajlar şöyle:

- “Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Daha ne yapalım" Dönemin AKP'li Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

- AKP Milletvekili Ziyaeddin Akbulut "Engellileri adam yerine koyduk. Bir an önce ölse de kurtulsak diye Allah'a yalvarılırdı, şimdi 450-500 alıyorlar"

- Engelli vatandaşa küfür eden skandal AKP ilçe başkanı:

- 'Otistik çocuklar doğuştan ateist, onları inançlı hale getireceğiz' Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Der Başkanı AKP'li Fehmi Kaya.

- Zihinsel engelli çocuğa tecavüz ederken yakalanan Ovacık AKP İlçe eski Başkanı Rıza Çolak serbest bırakıldı.

- Aile ve Sosyal Politikilar Bakanlığı'na bağlı Yalova Milli Piyango Rehberlik Merkezi'nde tedavi alan engelli çocukların çalıştırıldığı görüntülendi.

- İstanbul'da 32 'Engeli Asansörü'nün en az bir buçuk yıla yakın bir süredir çalıştırılmadığı ortaya çıktı...

- Ümraniye'deki özel bir engelliler okulunda bir öğretmen, 3 kız öğrenciyi taciz etti. Yönetimi ödenek kesilmesin diye tacizciyi okulda tuttu.

- 2 yıldır engelli öğretmen atanmıyor.

- Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın azarladığı görme engelli taşeron işçiyi kovdular.

- Kocaeli'ndeki sosyal hizmetler görevlilerinin engellilerle ilgili toplantısında insanlık dışı şu öneri geldi:`Engelli Kızları Kısırlaştıralım!`

- Spastik engelli çocuklara eğitim veren tek devlet okulu kapatılıyor, tepki gösteren ailelere yıllık ücreti 35 bin olan özel okul öneriliyor.

-AKP İl Gençlik Kolları MYK Üyesi Melik Birgin'den @safakpavey'e nefret dolu tweet: "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın."

Hits: 957