13 yaşındaki kıza 24 kişi tecavüz etti! Tahliye kararı çıktı!

~ 27.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Tecavüz mağduru 13 yaşındaki Ö.Y davasında tahliye kararı.

Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde geçen yıl 24 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ö.Y. ile ilgili 9’u tutuklu 10 sanığın yargılandığı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmada 4 kişi hakkında tahliye kararı verildi. Sanık astsubayın dosyası da askeri mahkemeye gönderilmek üzere ayrıldı. Kararın ardından protesto gösterisi yapan Kadın Platformu üyeleri ile tahliye edilenlerin yakınları arasında kavga çıktı.

Gölcük’te oturan 13 yaşındaki Ö.Y., geçen yıl okulda arkadaşlarına bazı kişilerle cinsel ilişkiye girdiğini anlatması üzerine tecavüz ve cinsel istismar ortaya çıktı. Öğretmeninin de durumu öğrenmesi ve annesine haber vermesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından 24 kişi gözaltına alındı. Bunlardan biri astsubay olmak üzere 9 kişi tutuklandı. Dava kapsamında astsubay F.V.B. ile C.B., U.A., Ş.T., A.E.T., İ.K., E.D., S.A. ve U.N.K. cezaevine gönderildi. C.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar ile yakınları katıldı. Bu arada duruşma başlamadan önce her duruşma öncesi olduğu gibi Kadın Platformu üyeleri ellerinde pankartlarla adliye önüne geldi. Platform adına konuşan Meliha Kaplan, kadına yönelik şiddet ve tecavüzler ile kadın düşmanlığının sona ereceği güne kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ö.Y. İLK KEZ GELDİ

Basına ve izleyicilere kapalı olarak gerçekleştirilen bu duruşmaya, ilk kez tecavüze uğrayan Ö.Y. de getirildi. Ö.Y.’nin ifadesi alınmadan önce tüm sanıklar duruşma salonundan çıkarıldı ve avukatı ile birlikte ifade verdi.

4 TAHLİYE; ASTSUBAYIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti daha sonra tutuklu yargılananlardan Ş.T., S.A., E.D. ve İ.K.’nin tutuksuz yargılanmak kaydıyla tahliyesine, diğer 5 kişinin ise tutuklu yargılanmasına karar verdi. Bu arada astsubay F.V.B.’nin de tutuklu olarak askeri mahkemede yargılanması kararlaştırıldı. Diğer tanıkların dinlenmesi için duruşma 8 Ocak tarihine ertelendi.

ADLİYE KORİDORU KARIŞTI

Adliye içinde bekleyen Kadın Platformu üyeleri 4 sanığın tahliye edildiğini duyunca bu kararı eleştirerek sloganlarla protesto etmeye başladı. Tahliye olan sanıkların yakınları ise atılan sloganlar üzerine Kadın Platformu üyeleri ile önce tartıştı, daha sonra onların üzerine yürüdü. Adliye içinde iki grup arasında yumruklaşmalar oldu. Kadın Platformu üyeleri daha sonra burada tedbir alan çevik kuvvet ekipleri tarafından koruma altına alındı. Sanık yakınları da olay yerinden uzaklaştırıldı. Bazı sanık yakınları ise sinir krizi geçirdi.

Hits: 1502