Ankara Barosu: Anıtkabir'deki bu adamlar kim?

~ 16.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Barosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında, Anıtkabir’de askerlerle birlikte 'görevli' yaka kartıyla nöbet tutan sivil giyimleri şahısların kim olduğunu sordu.

ANKARA - Anıtkabir Komutanlığı’na, Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy imzasıyla gönderilen dilekçede, şahısların siyah montlu, kot pantolonlu ve spor ayakkabı giymiş olduğuna dikkat çekilerek, “anlaşılamayan bu manzaranın açıklanmasını ve bu kişilerin hangi sıfatla orada bulunduğunun tarafımıza bildirilmesini rica ederiz." denildi.

Baronun Anıtkabir Komutanlığı’na gönderdiği metinde şu ifadeler yer aldı: "Ankara Barosu olarak, Atatürk’ün aziz naaşının defnedildiği Anıtkabir’i, Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlamaları kapsamında, 29 Ekim 2013 Salı günü, saat 11.00 sularında ziyaret ettik. Ziyaretimiz sırasında, mozole girişindeki alanda, ‘görevli’ yaka kartıyla bir takım sivil şahısların askerlerle birlikte yan yana beklemesi dikkatimizi çekmiştir. Ekte, fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, bu şahısların siyah mont, kot pantolon ve spor ayakkabı giymiş olduğu görülmektedir. Cumhuriyetimizin 90. yılında, günün önem ve mahiyetine, Anıtkabir'in ruhuna aykırı bu görüntü, ziyarete gelen vatandaşlarımız ve Ankara Barosu avukatları olarak bizleri son derece rahatsız etmiştir. Komutanlığınızca bir daha bu tür görüntülere mahal verilmemesi hususunda bilgilerinizi, anlaşılamayan bu manzaranın açıklanmasını ve bu kişilerin hangi sıfatla orada bulunduğunun tarafımıza bildirilmesini rica ederiz."(cihan)

Hits: 660