Hâkimden sanığa: Bana da yumurta atacak mısın?

~ 15.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

‘Kürtaj yasağı’ eyleminde polise karşı koydukları iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen 7 kadının yargılanmasına devam edildi

 

Hâkimden sanığa: Bana da yumurta atacak mısın?
 

GÜLSEN CANDEMİR İZMİR
 
İzmir’de “kürtaj yasağına ilişkin düzenlemelere” karşı yapılan eylemde, kendilerini gözaltına almak isteyen polislere karşı koydukları iddiasıyla haklarında dava açılan 7 kadının yargılanmasına devam edildi.
İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 1 ile 3 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Aycan T, Gizem C, Hande İpek Y, Uğur Pelin O, avukatları ile müşteki polisler katıldı.
Haziran ayında yapılan ilk celseye katılmayan sanıkların kimlik tespitlerinin yapıldığı duruşmada mahkeme hakimi Hasan Çelik, sanıklardan birinin daha önce AB Bakanı Egemen Bağış’a yumurta attığı için yargılanmasına gönderme yaparak, “yumurta getirmediniz değil mi?” demesi gülüşmelere neden oldu.
 
POLİSLERİN İFADELERİ ÇELİŞKİLİ
Kimlik tespitinin ardından, olay sonrasında tutulan tutanakta imzası bulunan emniyet mensupları tanık olarak dinlendi. Polisler sanıkların kendilerine karşı zor kullandığını iddia etti. Sanıkların avukatı Şule Arslan Hızal müvekkillerinin kürtaj düzenlemesine dair demokratik ve anayasal haklarını kullanarak bir gösteri yaptıklarını, müşteki polis memurlarının ifadelerinin çelişkili olduğunu söyledi. Hakim Hasan Çelik, gelmeyen sanıkların ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı nisan ayına erteledi.
 
BENİM BEDENİM BENİM KARARIM
Duruşma öncesinde adliye önünde toplanan İzmir Kadın Platformu üyesi bir grup adına açıklama yapan Evrim Çakır, kürtajla ilgili tartışmaların başladığından bu yana düşüncelerini aktarmaya çalıştıklarını belirterek, “Kadın bedeni üzerinde kurulmaya çalışılan tahakküme karşı, ‘benim bedenim, benim kararım’ diyerek yaşam haklarımızı savunuyoruz. Bizler, kadınların kendi hayatında söz ve karar sahibi olma mücadelesini vermeye devam edeceğiz” dedi.

Birgün

Hits: 864