Bir Kokarta 11 Gün Hücre Cezası

~ 07.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Yakasına taktığı “Devrimci Avukatlara Özgürlük” kokartı “suç örgütüne ait sembol” sayılan mahkum Özlem Taşdemir’e 11 gün hücre cezası verildi.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan Özlem Taşdemir, yakasına “Devrimci Avukatlara Özgürlük” yazılı kokart taktığı için 11 günlük hücre cezası aldı.

Cezaevi Disiplin Kurulu Başkanı İrfan Gültekin başkanlığında toplanan kurul, 4 Kasım’da verdiği kararla “kokartın yakaya asılarak teşhir edilmesini” suç kabul etti:

“Fiil, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunu’nun 44/3. maddesinin k bendindeki ‘suç örgütlerine ait her türlü yayın, bez, afiş, pankart, resim, sembol, işaret ve benzeri eşyayı kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek’ olarak değerlendirildiğinden, 11 gün hücre cezasına oy birliğiyle karar verilmiştir.”

“Kokartı çıkarmazsan hastaneye gidemezsin”

Taşdemir, 28 Ekim’de muayene olmak için hastaneye gidecekti. Gardiyanların tutanağına göre olay şöyle gelişti:

“Taşdemir odasından alınarak askere teslim edildi. Jandarma komutanı, ring aracına götürülen Taşdemir’in yakasındaki ‘Devrimci Avukatlara Özgürlük’ yazılı kokartı fark etti ve kurum yetkililerine haber verdi. Cezaevi 2. Müdürü Seher Karamehmet ile Başgardiyan Feridun Altunbulak ve Muhlis Dağıstanlı ring aracına binerek Taşdemir’i kokartı çıkarması için ikna etmeye çalıştı. Kokartı çıkarmadığı takdirde hastaneye gidemeyeceğini söylediler. Taşdemir kabul etmeyince ring aracına binen kadın gardiyanlar kokartı zorla çıkardı. Ardından Taşdemir hastaneye götürüldü.”

Taşdemir de ifadesinde olayın böyle gerçekleştiğini, “yakasındaki kokartın suç unduru taşımadığını ve demokratik hak kapsamında olduğunu söylemesine rağmen” zorla çıkartıldığını söyledi.

Taşdemir Gebze İnfaz Hakimliği’ne başvurarak karara itiraz edecek. (AS)

 

Bianet

 

Hits: 1016