Cihaner: Türkiye 'muhafazakar demokrat' bir devlet mi?

~ 07.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Başbakan Erdoğan’ın ‘‘Denizli’de kız ve erkek öğrencilerin aynı dairelerde kaldığına dair valiliğe gelen ihbarlar var. Bu konuyla ilgili gereken yapılacaktır’’ sözleri üzerine bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

(soL - Haber Merkezi) CHP Denizli Milletvekili ve soL Gazetesi yazarı İlhan Cihaner tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’ye baktığında yurttaşlardan oluşan bir toplum değil, otoritesine kayıtsız şartsız biat etmesi gereken bir tebaa gördüğünü ifade etti.

Cihaner, ‘‘Kızlı erkekli aynı evde kalınması muhafazakar demokrat yapımıza ters’’ diyen Erdoğan’a, ‘‘Türkiye Cumhuriyeti, Anayasası uyarınca ‘laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti’ midir yoksa ‘muhafazakar demokrat bir devlet’ midir?’’ diye sordu.

18 yaşını geçmiş yurrtaşların, hangi evde, kiminle, ne şekilde yaşayacağına dair herhangi bir kanun hükmünün bulunup bulunmadığını da soran Cihaner, Türkiye’de üniversite öğrencilerinin esas sorununun kızlı erkekli kalmak değil, kalacak yer bulamamaları olduğunu söyledi.

Cihaner, ‘‘Başbakan, üniversite öğrencileri için bir şeyler yapamak istiyorsa, TOKİ’yi bir rant mekanizması olmaktan çıkarıp başata barınma olmak üzere, ulaşım, sağlık gibi öğrencilerin en temel ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları başlatmalıdır’’ dedi.

Hits: 1000