Cenaze toprağa verilmeden ölen işçiye dava açıldı

~ 01.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~
Kartal'da çalıştığı fabrikaya gitmek isteyen 30 yaşındaki Selçuk Ekinci, bir servis aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza tespit raporunda kusurlu bulunan şoförün ve araçta bulunduğunu iddia eden iki tanığın, "Biz yavaş gidiyorduk, önümüze atladı" şeklindeki ifadesini yeterli bulan savcılık kazadan bir gün sonra dava açtı.

Haber: İSMAİL SAYMAZ / Arşivi

İSTANBUL - Kartal’da, geçen 24 Ekim’de saat 07.30 sularında servis minibüsüyle seyreden Duran Erdoğan, Hürriyet Mahallesi Olimpiyat Caddesi’ne geldiğinde, çalıştığı fabrikaya gitmekte olan 30 yaşındaki Selçuk Ekinci’ye çarptı. Başından ağır yaralanan Ekinci, hayatını kaybetti. İfadesi alınan Erdoğan, yaklaşık 45 kilometre hızla seyrettiğini, Ekinci’nin aniden yola atladığını, ilkin geri döndüğünü fakat sonra karşıya doğru koşmaya çalıştığını anlattı. Bu sırada kendisinin direksiyonu kırıp firene basmasına rağmen aracın sağ tarafından Ekinci’ye çarptığını ve yola savrulan genç işçinin kafasını kaldırıma vurduğunu savundu. O sırada araçta bulunduklarını iddia eden Kerim ve Mevlüt Dalgıç kardeşler de bu yönde ifade verdi. Kaza tespit raporunda ise Duran’ın, “aracın hızına, teknik özelliğine, görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun davranmaması nedeniyle kusurlu olduğu” ifade edildi. Duran tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

BİR GÜNDE İDDİANAME

Anadolu Savcısı Hasan Mete Uyanık, kazadan bir gün sonra, yani Ekinci daha toprağa verilmeden, iddianameyi hazırlayarak, mahkemeye sundu. Duran hakkında üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Uyanık, iddianamesinde, “olay yerini gösterir kamera kaydının bulunmadığını” savundu. İlk duruşma, Şubat 2014’e bırakıldı. Ekinci Ailesi’nin avukatlığını üstlenen Seyit Nusret Öztürk, maktülün ailesinin ifadeleri almadan, bir günde davanın açılmış olmasına dikkat çekti. Ulaştıkları iki ayrı tanığın anlatımına göre minibüsün süratli biçimde seyrettiğini fakat bu tanıklar dinlenmeden iddianamenin yazıldığını kaydeden Öztürk, “Olaydan bir gün sonra açılan davanın sağlıklı olduğu söylenebilir mi?” diye sordu. Araçta bulunduklarını iddia eden iki tanığın gerçekte görgü tanığı olmayabileceğini iddia eden Öztürk, “Ölenin karşıya geçmeye çalışmasından bahsetmişler. Öyle bir durum yok. Çünkü kaza maktül işe gitmek için araç beklerken oluyor ve orada işe gideceği araca binmek için karşıya geçmesi gerekmiyor. Bulunduğu yerden binmesi gerekiyor” dedi. Öztürk, araç hakkında da bir incelemenin yapılmadığını vurguladı.

Hits: 1022