Liseli Meclisleri: 'Yeni bir Cumhuriyet için BİZ de varız'

~ 22.10.2013, Yeni Yaklaşımlar ~


Liseli Meclisleri, 29 Ekim'de Kadıköy'de yapılacak mitinge ilişkin yaptığı açıklamada "Yeni bir Cumhuriyet için BİZ de varız" dedi.

(soL - Haber Merkezi) 29 Ekim'de Kadıköy'de yapılacak mitinge ilişkin Liseli Meclisleri'nden bir açıklama geldi.

Açıklama şu şekilde:

"Yeni bir Cumhuriyet için BİZ de varız!

AKP kendi Cumhuriyetini kurduğunu ilan edeli tam 2 yıl oldu...

Yeni bir şeyin kurulduğundan bahsediyorsak başka bir şey yıkılmış demektir.

Evet, bugün 1923'te bu toprakların halklarının omuz omuza verdiği mücadelenin ürünü olan, kız çocuklarının okumasının önüne engel koymayan, tersine küçücük yaşta gelin gidip çocuk sahibi olmasının engellenmeye çalışıldığı, okul sıralarımızda kız-erkek yanyana okumamızın ya da kız öğrencilerin etek giymesinin 'günah' sayılmadığı, derslerimizin içeriğinin 1/3'ünün din dersleri olmadığı, bilimsellikten az çok nasibini almış bir eğitimin verildiği bir Cumhuriyet'te yaşamıyoruz.

Bütün bunlar tam 90 yıl önce kurulmuş bir cumhuriyetin bize kazandırdıklarıydı. Sadece bunlar değildi kazanımları; bu topraklar ilericiliği, aydınlanmacılığı I. Cumhuriyetle elde etti.

11 yıl önce yaşımız küçüktü, AKP'nin ne menem bir şey olduğuna aklımız ermeyecek yaştaydık. Liseli olduk ve gördük ki bu gidişe bir dur demek gerek. Neyse ki bu gerekliliği bir tek biz hissetmemişiz.

Gezi direnişi gösterdi ki; bu ülkedeki milyonlarca insanın bu gidişe bir dur demek için içi içini yiyormuş! Annelerimiz, babalarımız, öğretmenlerimiz, sınıf arkadaşlarımız kısacası hepimiz tek yürek tek vücut olduk, sokaklarda direndik!

Peki aslında ne istiyoruz, neyin mücadelesini veriyoruz?

Biz kindar değil barışçıl ve dayanışmacı olmak istiyoruz!

Biz “Dünya bir öküzün boynuzunda” diyenlerin öğretmen olamadığı bir bir okul, bir ülke istiyoruz!

Biz Cumhuriyet istiyoruz!

Biz genciz, biz geleceğiz! Bizim sönmemiz bu ülkenin geleceğinin sönmesi demekse buna izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz!

Ne istediğimiz belli!

Yapılacak şey ise şu: Nasıl, tam 90 yıl önce yepyeni bir ülke yaratılmışsa, şimdi daha iyisini, eskisinin tüm kazanımlarını sahiplenerek, ancak bunlarla yetinmeyerek ve daha ileriyi hedefleyerek kurmanın tam zamanı!

Yıkılan I. Cumhuriyet'in yıldönümü olan 29 Ekim'e az kaldı. Yıkılmış bir cumhuriyetin yıkılışını kutlayacak değiliz. Onun yerine diyoruz ki;

Sen de "Yeni bir Cumhuriyet için Ben de varım!” diyorsan 29 Ekim'de Kadıköy'e!"

LİSELİ MECLİSLERİ


Hits: 795