Avrupa Barolar Konseyi'nden İstanbul Barosu'na İnsan Hakları Ödülü

~ 21.10.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi (Council of Bars and Law Societies of Europe-CCBE), insan haklarını savunma yönündeki mücadeleleri  nedeniyle İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyelerini, 2013 yılı CCBE İnsan Hakları Ödülü'ne layık gördü.

 

CCBE Başkanı Evangelos Tsouroulis tarafından İstanbul Barosu Başkanlığı'na gönderilen 23.09.2013 tarihli mektupta “[…]Türkiye’de insan haklarına olağanüstü derecede adanmışlığınız nedeni ile 2013 CCBE İnsan Hakları Ödülü’nü almaya hak kazandığınızı bildirmekten memnuniyet duyarım. […]CCBE, böylesine farklı ve tehlikeli bir ortamda temel hakları savunma cesaretinizin ve bu yöndeki girişimlerinizin üzerinde durulmayı hak ettiği inancındadır” ifadelerine yer verildi.

 

Ödül töreni, 29-30 Kasım 2013 tarihlerinde Brüksel’de yapılacak olan CCBE Genel Kurulu bünyesinde gerçekleştirilecek.

 

İstanbul Barosu’nun 17 Mart 2013 tarihinde gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulu’na CCBE’yi temsilen CCBE 3. Başkan Yardımcısı Michel Benichou katılarak, yaptığı konuşmada İstanbul Barosu ve Türk avukatlara güçlü bir destek mesajı vermişti. İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri aleyhine açılan davanın 17 Mayıs 2013 tarihli ilk duruşmasına da CCBE’yi temsilen , İsveç Barosu Genel Sekreteri ve CCBE İsveç Delegasyonu Üyesi Anne Ramberg katılmıştı.

  

CCBE Başkanı Evangelos Tsouroulis Mektup-İng.

 

CCBE Başkanı Evangelos Tsouroulis Mektup-Tr.

 

CCBE Hakkında

 

Hits: 1019