Kayseri Barosu'ndan Avukatlara 'Dilekçe Çağrısı'

~ 11.10.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Kayseri Barosu tarafından iş takipçileri, arzuhalciler ve haksız rekabete ilişkin sorunları ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Avukatların yaşanan sorunlar hakkında bilgi ve belgelerini bir dilekçe ile Baro kalemine iletmeleri istendi.

Kayseri Barosu tarafından, baronun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Belirttiğimiz sorunlar, günden güne her yönden kayıp yaşayan mesleğimizin sorunlarından sadece bir kaçıdır. Ancak özellikle son birkaç yıl içinde ortaya çıkan tablo irdelendiğinde bu sorunlar neredeyse en önemli sorunlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Tedbir alınmadığı takdirde durumun daha da vahim bir hal alacağı kuşkusuzdur” ifadesinde bulunuldu.

Yapılan açıklamada, Kayseri Barosu’na kayıtlı avukatlara şu çağrıda bulunuldu:

“Açılan Hukuk Fakülteleri ve mezun sayısı, haksız rekabet, vekalet ücretlerindeki kısıtlamalarla ilgili zaten çözüme kavuşmayan bir yığın sorun dururken, bir de avukat olmayanların fiilen avukatlık yapmaya başlamaları, mesleğimizi bitirme noktasına getirmiştir. Maalesef meslek içi ve meslektaşlar arasındaki sorunları konuştuğumuz kadar mesleğimize dışarıdan zarar veren bu kişileri konuşmamaktayız. Onları izlemekle yetinmekteyiz. Onlar ise gerek avukatlara gerekse kendileri gibi hareket eden diğer kişi ve şirketlere tabiri caiz ise kimseyi kaptırmamak adına vatandaşları adeta abluka altına almaktadırlar. Kısacası biz onları sadece izlemekle yetiniyor iken, onlar ise bizlerin takip ettiği dosyalara çoktan gözlerini dikmiş durumdalar.

Söz konusu sorunlar esasen bizlerden öte tüm toplumu, hakları ilgilendiren sorunlardır. Asıl hak kaybına uğrayan bizler değil vatandaşlar olmaktadır ve bizler haricinde bunun farkında olan yok gibi gözükmektedir.

Netice itibariyle yukarıdaki başlıkta belirttiğimiz sorunlarımızı sizlerle paylaşıp, sizlerden çözüm adına destek beklemekteyiz. Gerek dikkatimizden kaçan sorunlar ve çözüm önerileri, gerekse bilgi ve belge olarak vereceğiniz destek, sorunların çözümü için büyük bir önem arz etmektedir. Belirtilen sorunlar sık sık ve her yerde dillendirilmekle birlikte ‘Elini taşın altına koyma’ anlamında üzülerek söylemeliyiz ki bu sohbetler somutlaşmamaktadır.

Bu kapsamda yukarıda belirtilen başlıklara ait şikayet, sorun ve çözüm önerilerinizi Baro kalemine bildirmeniz, dilekçelerinizi mümkün olduğu kadar isim bildirerek ve somut bilgi ve belgeye dayandırarak vermeniz önemle duyurulur.
09 Ekim 2013 Çarşamba 10:35 - [1136815] - İHA

Hits: 934