Noterlerin Hukuki Sorumluluğu Ankara Barosu'nda Masaya Yatırıldı

~ 01.10.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Ankara Barosu tarafından yeni adli yılda düzenlenmeye başlayan Değerlendirme Toplantılarının ilki Noterlerin Hukuki Sorumluluğu ve Uygulamada Yaşanan Sorunlar konusuna ayrıldı.

Ankara Barosu ve Ankara Noter Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen değerlendirme toplantısı, çok sayıda avukat ve noterin katılımıyla ABEM’de gerçekleştirildi. İki oturum halinde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy, sorunların çözümü noktasında kurumsal işbirliklerinin önemine işaret ederek, Ankara Barosu’nun birçok kurum ve kuruluşla işbirliğini hızlandırdığını söyledi. Noterlerin sorunlarının dışarıdan çok bilinmediğini belirten Aksoy, “Sorunları birlikte konuştuğumuz zaman ortak aklı yakalamamız ve çözümü noktasında gerekli adımları atmamız çok daha kolay oluyor. Bu toplantının da birlikte hukuki sorunlarımızı ve bakış açılarımızı değerlendireceğimiz bir toplantı olacağına inanıyorum” dedi.

Aksoy’un oturum başkanlığını yürüttüğü toplantının ilk bölümünde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süha Tanrıver konuşmacı oldu. Noterlerin kamu görevlisi konumunda olduğuna dikkat çeken Tanrıver, noterlerin hukuki sorumluluğunun idarenin sorumluluğu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tanrıver, “Noterin kendi fiilinden kaynaklanan sorumluluğu haksız fiil olarak, noter yanında çalışan kişilerin sorumluluğu da çalıştıranın sorumluluğu olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde ise, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Alkan, Ankara Noter Odası Başkanı Alev Tiritoğlu, Ankara Barosu avukatlarından Ender Dedeağaç, Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Serdar Özbek ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Leyla Müjde Kurt, noterlerin hukuki sorumlulukları hakkında uygulamadan örnekler vererek değerlendirmelerde bulundular.

Hits: 2138