Paket için başsavcılığı göreve çağırdı

~ 30.09.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet etti.

ANKARA- Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi’ni yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi.

Eminağaoğlu, “Demokrasiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan, demokrasiyi sömüren, sömürüden beslenen, hukuk devleti, Cumhuriyet ve laikliğe saldırıda her geçen gün bir adım daha atıp, yetmez ama evet diyerek yoluna devam eden, varlığı demokrasiyle bağdaşmadığı tescilli iktidar partisince, bazı basın organları bile dışlanarak açıklanan metnin içeriği karşısında, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve davet ediyorum” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin paket içeriğinin büyük bölümünü, demokratik ve laik cumhuriyete aykırı eylem saydığını belirten Eminağaoğlu, “Bu konularda Anayasa değişmemiştir. Bu nedenle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'na, Anayasa Mahkemesi kararını okuması ve gereğini yapması konusunda açık çağrıda bulunuyorum. Türk kadını namus ve inancına, AKP'nin verdiği başörtüsü ile kavuşmamıştır. Türk kadınına yapılan bu hakaret ve sömürüye de hayır diyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Eminağaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nde hukuk ve demokrasinin yaşanması, korunması için her bedelin göze alınarak, hukuk ve demokrasi içinde mücadele günü olduğunu ifade etti.

YURTGAZETESİ

Hits: 796