Yobazlığın 'Ahmet Hakan'cası!

~ 29.09.2013, Nihat BEHRAM ~

Sosyalistlere ‘din’ destekli saldırı; sisteme göz kırpmanın, güvence sağlamanın en klasik yollarından biridir. “Allahsız komünistler Moskova’ya” eski hikâyedir. Hikâye eskimiş de olsa, o kuluçka civcivleri, horozluk döneminde de, demek ki aynı tonda ötüyor!
 
Konumuza gelince: Ahmet Hakan, “Yobaz böyle buyurdu” manşetli haberi nedeniyle ‘Sol’un ‘din düşmanlığı’ yaptığını yazdı! Şahsen ben ‘din düşmanlığı’ dediği şeyin ne anlama geldiğini bilmiyorum. Onun için, ihtimale dayalı düşünüyorum. Acaba ateistleri mi kasdediyor? Yoksa “Bir insanın ahlâki davranışları için dini dayatmalara gerek yoktur” diyen Einstein’ı mı kasdediyor? Dinsel inancı olmayan çok büyük alimler, aydınlar var. Sözgelimi: “Din ve mantık kadar birbiriyle çelişen başka iki şey yoktur!” diyen Voltaire, “Toplum için tehlikeli olan inançsızlık değil, inançtır” diyen B. Shaw gibi bilgeleri mi kastediyor. ‘Din düşmanı’ denen kişinin yaptığı, ne tür kötülüktür? ‘Din düşmanlığı’ dediği şeyin karşıtı ne? Dinsever, dinbaz, dinci; hangisi? Ahmet Hakan, ‘din düşmanlığı’ dediği şeyin topluma verdiği herhangi bir zarara tanık mı? Kenya’da alışveriş merkezinde katliamı onlar mı düzenlemiş? Onlar mı insan kanı içip, insan ciğeri yiyor? Sivas’ta insanları onlar mı yakmış! Hrant’ı katleden, zindanları aydınlarla dolduran, Picasso’nun tablosundan Musa heykeline dek kültürü buzlayanlar bu ‘din düşmanları’ mı? Kiliseleri yağmalayan, papazların kafasını kesen, kadınları taşlayarak öldüren, hep bu ‘din düşmanları’ mı? Mustafa Kemal de dahil, yobazların ‘din düşmanı’ saldırısına hedef olan değerleri Nâzım, Aziz Nesin diye saysak sonu gelmez. Onlara saldıran yobazın insanlık düşmanlığını saysak, onun da sonu gelmez!
 
Bırak sola akıl vermeyi de, namuslu aydın ol! Aydın olmanın tüm kıstaslarına da değil, birkaç temel kıstasına uy yeter! İlkin: Yobazlığın insanlığa düşmanlık olduğu bilinciyle, dinci yobaza ‘yobaz’ de! Yobazla hesaplaşmak, aydın olmanın en temel kıstasıdır. Sonra: Kendini savunma özgürlüğü olmayana saldırma! Ateisti geçtim, farklı inançtakinin dileğince yaşama, inancını savunma özgürlüğü var mı? Hayyam’dan 4 dizenin cezası: mahkûmiyet! Bugünkü AK Hacılar iktidarı ‘yobaz’ değil de, ne? “Şeriatta birleşelim” diyen yobaz değil mi? Bunların yobaz olduğunu sadece sosyalistler değil, Yaşar Nuri Öztürk, İhsan Özkes gibi din bilgesi aydınlar da söylüyor. Onlar da mı ‘din düşmanı’? Sırtını dine, hele ki iktidardakinin mezhebine yaslayıp küfretmek kolaydır. ‘Dine dayanıp, sosyaliste küfür savurmak’ hem kolaydır, hem de bu sayede sırtın sıvazlanır. Ama, kilisesi yağmalanan, papazı katledilen Süryani’nin, katliam hedefi Alevi’nin, horlanan Yezidinin haklarını ‘din düşmanı’ dediğin insanlar savunuyor! Kime karşı, yanıtını sen ver! Aşağı tükürsem El Nusra sakalı, yukarı tükürsem badem bıyık, o yana bakıyorum Gezi Parkı’na ‘kışla – cami’ düşü, bu yana bakıyorum Camlıca Tepesi’ne ‘avm – cami’ projesi! TV’de meme, müzede nû tablo buzlu. Kuran kurssuz sokak, ‘İmam Hatip’siz mahalle kalmadı! Milyonlarca Alevinin yaşadığı, Süryani, Ortadoks, Hristiyan, Musevi halkı olan bir toplumda, Başbakan kendi mezhebine odaklı ‘din propagandası’ yapıyor. Sen de bunu utanmadan savunuyorsun! Bilime vurgu yapan öğretmene ceza, Darwin okutan profesör zindanda! Yalana alet olmayan imam sürgün! Evet, ben bu yobazlığa düşmanım! Hem de katışıksız!
 
Seni anlamıyor değilim Ahmet Hakan. Çalıştığın kurumların sistemle ilişkisi ve habercilik seceresi belli. Niye çalışıyorsun, demiyorum. Çalış, çalışabildiğin sürece, ama ‘aydın namusuyla’ çalış. Dinci faşist sistemin devrimcilere dönük kâbusuyla değil! O kurumların tiraj seviyesi yüksek de olsa, haysiyet seviyesini her halde kendin de biliyorsun. Orada aydın onuruyla direnmenin bir anlamı var, ama böyle ikili oynamanın değil. Sosyalistler yobaza ‘yobaz’ dedi diye ‘din düşmanlığı’ silahına sarılmak, ‘Allahsız komünistler’ zarına oynamaktır. ‘Arada bir sistemi yağlama’ya gereksinimi olanlar, sola karşı sık sık bu silaha başvurur ama en kirli, en el yakanı da budur. Din silahıyla saldırı, Laisizm karşıtı dincilikle örtüşür. Laisizm düşmanlığı, insanlık düşmanlığıdır. İktidarda olandan farklı inanç taşıyanın vay haline! Çevir kafanı, yobazlığın vardığı yere; dinci faşizme bak! Katliamların ve bilim, sanat her alanda insanlık düşmanlığının sonu gelmiyor. Asıl düşmanlık budur. ‘Sol Gazetesi’ne, kendinden çok emin tonda ‘din düşmanı’ dediğin yazının son cümlesindeki gibi: “Gerisi teferruat!”

---------------------------
Bertrand Russell: “Günümüz dünyasında temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise sürekli şüphe içinde olmalarıdır!”

Nihat BEHRAM | Tüm Yazıları
Hits: 1689