Türkiye Barolar Birliği'nden Devrim: Tutuklu Avukatlara Maddi Destek

~ 20.09.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

TBB Yönetim Kurulu, halen tutuklu ve hükmen tutuklu bulunan tüm avukatlara, haklarındaki karar kesinleşinceye kadar her ay belli bir miktar ödeme yapmaya karar verdi.

Bu kararın, Türkiye Barolar Birliğinin avukatlara sahip çıkması bakımından devrim niteliğinde bir yenilik olacağı değerlendiriliyor.

  16/09/2013 günü, TBB Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdagül Gündoğan’la birlikte, Kandıra F Tipi cezaevinde avukatları ziyaretimizle ilgili haberi sizlerle paylaşmıştık. Ziyaret ettiğimiz ÇHD’li avukat arkadaşlarımızın anlattıkları karşısında, en üst düzey meslek örgütü olarak TBB’nin meslektaşlara yardımcı olması gerektiği düşüncesiyle, Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı, bugün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında, cezaevinde bulunan tutuklu avukatlara destek olunması yönündeki önerisini sunmuştur.

 Öneri, oy birliği ile kabul edilerek; halen tutuklu ve hükmen tutuklu bulunan tüm avukatlara, Birliğin Sosyal Yardım ve Dayanışma Fonu kaynaklarından, miktarı daha sonra kararlaştırılacak para yardımı yapılması kararlaştırılmıştır. Aylık olarak yapılacak ödeme miktarının 250 TL. den az olmayacağı değerlendirilmektedir.

 Tüm cezaevlerindeki tutuklu avukatların tespiti ve ödeme miktarının kesin olarak belirlenmesi sonrasında, muhtemelen Ekim 2013 itibariyle avukatlara ödemeler başlayacaktır.

 Tutuklu avukatlara yapılacak ödeme için, Türkiye’de herhangi bir Baro’ya kayıtlı Avukat olmak dışında hiçbir kriter aranmayacağı öğrenilmiştir.

 Halen bu durumda kaç meslektaşımızın olduğu ve yapılacak yardımın kesin miktarı konusunda, çalışmalar sonucunda kamuoyuna bilgi sunulacaktır.

 

TBB'nin Tutuklu Avukatlara Maddi Destek ile İlgili almış olduğu Yönetim Kurulu Kararına Ulaşmak İçin Tıklayınız.

 

Yeni Yaklaşımlar

Av. Abdurrahman Bayramoğlu

 

 

Hits: 3244