Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı

~ 16.09.2013, Yeni Yaklaşımlar ~
Ergenekon davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yurt gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ, "Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak ve hükumeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.

MUĞLA – Bodrum’da dün akşam gözaltına alınan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ergenekon davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Yanardağ, dün gece saatlerinde Yalıkavak beldesinde kiraladığı evde polis ekiplerince gözaltına alınmıştı. Geceyi emniyette geçiren Yanardağ, sabah saatlerinde Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi.

Yanardağ, adliyeye girerken gazetecilerin soruları üzerine, "Boyun eğmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Özgürlükleri, hakkı hukuku savunmaya devam edeceğiz. Bu da geçecek. Çalışma için buraya gelmiştim,
kitap hazırlığı içindeydim. Tam da kitabı bitirmiştim, yayınlanacaktı" dedi.

Yanardağ, polislerin kendisine gayet iyi davrandığını kaydetti.

Ergenekon davası kapsamında
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'nce 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yanardağ, çıkarıldığı mahkemece "Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak ve hükumeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasıyla tutuklandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan Yanardağ, bu sırada, "Hukuken, ahlaken, vicdanen kararı doğru bulmuyorum. Toplumu, basını susturmaya ve sindirmeye yönelik bir karar bu. Kararı kınıyor ve protesto ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yanardağ, Bodrum Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Yanardağ'ın avukatı Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yanardağ hakkında yakalama kararının yüze karşı okunması ve tutuklama kararı verilmesi yolunda İstanbul'dan gelen talimatı Bodrum Mahkemesi'nin icra ettiğini, müvekkilinin tutuklandığını söyledi.

Yanardağ'ın, savcılığın takdirine göre cezanın üst sınırı yüksek olduğu için Muğla Cezaevi'ne sevk edileceğini belirten Gürkan, daha sonra Adalet Bakanlığının kendi içindeki yazışmalara göre İstanbul'a nakledileceğini anlattı.

AA


Hits: 924