Düşmüş

~ 11.09.2013, Kemal OKUYAN ~

Polis Hatay’da daha zalim. Hatay’da halk daha öfkeli. Polis Hatay’da Alevilere zalim, savaş istemeyenlere zalim, ÖSO’culardan yana olmayanlara zalim, boyun eğmeyenlere zalim.

Akrepler bir ileri, bir geri ölüm yağdırıyor.

İster istemez acaba Tayyip mi var içeride şoför koltuğunda diye düşünüyorsunuz. İnsanların üzerine sürüyor, yere düşenleri ezmeye çalışıyor. Herkese öfkeli, Hatay’a çok ama çok öfkeli.

Ölüm Hatay’da yoğunlaşıyor.

Hatay, AKP iktidarına dönük tepkileri en çok ifade eden yer haline geliyor. Çünkü diktatörün her adımı Hatay’ı etkiliyor. Haziran Direnişi’ni anlamak isteyen Hatay’a daha yakından bakmalı.

Hataylı savaş çığırtkanlığından etkileniyor.

Hataylı gerici uygulamalardan etkileniyor.

Hataylı ÖSO’culuktan, El-Kaidecilikten etkileniyor.

Hataylı alkol yasağından etkileniyor.

Hataylı emek, kadın, cumhuriyet düşmanlığından etkileniyor.

Etkilendikçe direniyor.

Sonra… Valisi, bakanlık yetkilisi açıklama yapıyor: Damdan düştü! Bir kerecik olsun susmuyor, ağızlarını her açtıklarında etrafa yalan saçıyorlar.

Diyelim ki, Ahmet Atakan düşerek öldü. Hekimler ve görgü tanıkları imkansız diyor ama, varsayalım öyle oldu. Ne değişecek? Polisin insanlara öldüresiye saldırdığı gerçeği ortadan kalkacak mı? Emir almışlar bir kere, “her ne pahasına olursa olsun, dağıtacaksınız” diye.

Bir yandan “düştü” açıklaması, öte yandan “zaten Esad’çıymış” karalaması…

Ve bütün bunlardan sonra hâlâ ötekileşme, hoşgörü, ıvır zıvır edebiyatı yapan liberaller! Olay son derece basit: Halkla, halk düşmanları karşı karşıya. Beğen ya da beğenme. Gerçek bu. Ahmet bu karşı karşıya gelişte öldürüldü.

Bu noktadan geri dönüş yok. AKP kararını verdi, halk karar anında, Ahmet kararı kolaylaştırmakta.

Düşmüş!

Halt etmişsiniz siz.

Düşen kimmiş görürsünüz.

Kemal OKUYAN | Tüm Yazıları
Hits: 1113