Denenmiş bir formül!

~ 11.09.2013, İlhan CİHANER ~

G = (SV+PV) x (SZxSPxSİ)G = (SV+PV) x (SZxSPxSİ)

SV= t+c+n+k ve PV= e+t+a olduğu için formülün açılımı:

G = {(t+c+n+k) + (e+t+a)} x (SzxSPxSİ)

Bir şey anlamadınız mı?

(SV) sabit veriler, (PV) potansiyel veriler, (SZ) stratejik zihniyete, (SP) stratejik planlama, (Sİ) siyasi iradeye takabül ediyormuş.

(t) tarih, (c) coğrafya, (n) nüfus, (k) kültür, (e) ekonomik kapasite, (t) teknolojik kapasite, (a) askeri kapasite.

Bu denklem, Dışişleri Bakanı’na göre bir ülkenin uluslararası göreceli ağırlığı ve gücünün formülü! Çok karışık gibi görünüyor değil mi? Aslında Hiç değil. ?Tüm formülü (Y) parantezine alın. Sonuç 0 (sıfır) olacaktır. (Y) yalana tekabül ediyor.

Onurkan Avcı dün, Hatay Hacıpaşa’da patlamamış mühimmatları imha etmek için çağırılan “ÖSO komutanıyla” yaptığı konuşmayı yazdı. Komutan, “yeterince silah desteği veriliyor mu?” sorusuna; “benim sorumluluk alanım bombalar, bize bomba değil ama bomba yapmaya yarayacak hammaddeler sağlıyorlar” diye cevap veriyor. Daha sonra “bomba yapmaya yarayacak” mühimmatı alıp karşıya geçiyor. (Birgün, 09.09.2013)?Amberin Zaman ise, birkaç gündür Akçakale ve Ceylanpınar izlenimlerini yazıyor. Görüştüğü Nusra Cephesinden Ahrar el Şam grubundan bir “savaşçı”; “Allah razı olsun Türklerden başka yardım edenimiz yok” diyor. Bir diğeri “Türkiye size silah veriyor mu?” sorusunu; “azar azar” diye cevaplıyor. Başka birisi “ ...onlar sadece rejim askerlerinin kafalarını kesiyorlar, çok temiz adamlar...” diye konuşuyor. Bu kişiler Rojava katliamına katılan gruplara mensuplar. Katliam gerekçesini de açıklamışlar ; “PKK’lılar Ermeni!” Bunlar dışında Türkiye’den verilen lojistik desteği anlatmış tanıklar. (Taraf, 07.09.2013)?USA Today gazetesi Suudi Arabistan’ın, tecavüz ve uyuşturucu ticareti gibi ağır suçlardan hükümlü 1239 kişi af ve para karşılığı savaşmak üzere Suriye’ye gönderildiğini yazdı.

Bu haberleri güncel olduğu için verdim. Sevkedilirken yakalanan silahlar, yayınlanan görüntüler, gazetecilerin tanıklıkları, hatta bazı ülkelerin parlamentolarının aldıkları kararlar... Hepsi, başta Türkiye olmak üzere Suriye’deki silahlı çetelere yapılan silah yardımını ve lojistik desteği şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymakta. Hatta BM Genel Sekreteri “her geçen gün sivil yaşamları kaybediyoruz. Taraflara daha fazla silah sevkiyatı yapmak sorunun çözümü değil. Askeri çözüm yok” dedi.

Ama bizim “formülcümüz” ısrarla askeri saldırıdan yana.

Üstelik yalanlarla bunu haklılaştırmaya çalışıyor. Önceki gün TV’de “Biz kimseyi teşvik etmedik, Türkiye hiçbir şekilde Nusra ve benzeri örgütlere yardım sağlamamıştır” diye üzerine basa basa yalan söyledi. Oysa yapmadığın tek şey eline silah alıp Suriye’ye gitmek!

Aynı konuşmasında “kimyasal saldırı” ile ilgili muhalefetten delil istiyor. “hangi dağdan hangi açıdan, hangi füzeyle atıldığına” muhalefet delil getirerek iktidarı ikna edecekmiş. Ünlem koymadım çünkü ciddi ciddi böyle dedi. Bir kez daha hatırlatalım; “iktidar sizsiniz” ve dünyayı silahlı saldırıya ikna etmek için kendini paralayan da sizsiniz. Yani ayıptır söylemesi ispat size düşer!

O alçakça kimyasal saldırıyı, kim hangi açıdan, hangi füzeyle, hangi dağdan atmış ise şeffaf bir şekilde delilleriyle birlikte kamuoyuyla paylaşın. Ama mutlaka, eliniz değmişken Mart ayında gerçekleşen kimyasal saldırının delillerini ve niye hiç gündeme getirmediğinizi de açıklayın (özellikle şu “atım vasıtası” kriteriyle birlikte). Eminim Rusya’nın ve İsrail’in raporu da elinizdedir.

O kadar emin ki Bakan; “kesinlikle rejim tarafından ya da şebbihalar tarafından kullanılmıştır!” bu nasıl emin olmaktır! Nerdeyse yanındaymış gibi anlatıyorsun, hangisi?

Barış isteyenlerin “Halepçe katliamını onayladığından” tutun “Reyhanlı patlamasını CHP’ye mal etmeye” kadar bir dizi absürt ve ayrımcı imalar içeren iddia...

Çözüm için saldırı dışında başka öneri getirilmediğini söylüyor. Bir yalan daha.

Başlangıçta formül aslında basit, yalan parantezine alırsanız sonuç sıfır olur demiştim ya; İsterseniz RTE ya da AD parantezine de alabilirsiniz sonuç gene sıfır olacaktır.

Denenmiş bir formül!

İlhan CİHANER | Tüm Yazıları
Hits: 1641