SORUNLARIMIZIN DİYALOG VE HOŞGÖRÜYLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ

~ 09.09.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

 

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Amasya Barosu’nca Düzenlenen Adli Yıl Açılış Programına Katıldı

SORUNLARIMIZIN DİYALOG VE HOŞGÖRÜYLE ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Amasya Barosu'nun davetlisi olarak, Adli Yıl Açılış Programı dolayısıyla gerçekleştirilen “HSYK Üyeleriyle İşbirliği ve Diyalog Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada hakim, savcı ve avukatların eşitliği konusuna dikkat çeken Feyzioğlu, "Sorunumuz hakim, savcı, avukatın, bu üçlünün eşitliğidir ve avukatın kurucu unsur olarak hakim, savcı ve idare nezdinde bir türlü içselleştirilmemiş olmasıdır" dedi.

Sorunların konuşarak, diyalog ve hoşgörüyle çözülebileceğine inandıklarını ifade eden Feyzioğlu şunları söyledi:

Bu içselleştirmeyi yapabilmek adına biz HSYK ve Adalet Bakanlığı ile yakın işbirliğine açığız ve bunun bütün kanallarını da açık tutuyoruz. Danıştay'ın meslek kurallarımıza ilişkin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararının gerekçe kısmına itirazımız var. Bu gerekçe bizi hakim ve savcılara kıyasla eşit statüde bulunmaktan alıkoyuyor. Sorunumuz kurucu unsur olarak eşit statüye sahip olmamaktır. Hüküm fıkrasına ilişkin bir itirazımız dile getirilmemiştir. Gerekçeye ilişkin getirilmiştir. Bu gerekçeye bakıldığında bir avukat, yargılama sırasında bir makine mühendisiyle, bir eczacıyla, bir tornacıyla, bir pazarcıyla aynı pozisyona indirgenmiştir. Biz elbette ki halkın içindeyiz. Zaten itirazımız da haklarını savunduğumuz yurttaşların bu haklarını ancak savcı ve hakimle eşit statüde olursak savunabileceğimizdir. Dolayısıyla itirazımız kendi adımıza değil, 76 milyon yurttaşımızın adınadır. Bunu ben milletimin anladığına eminim.

Önümüzdeki adli yılın daha hoşgörülü, eleştirilere çok daha tahammüllü, en haklı basit eleştirilerin dahi hakaret kabul edilmediği, birbirimizi kucakladığımız, sorunları kavga ederek, tehdit ederek değil diyalogla çözdüğümüz, birbirimizi anlayama çalıştığımız, birbirimize birbirimizin penceresinden bakmaya gayret ettiğimiz, adliyeye sabah girerken birbirimize günaydın dediğimiz ve günaydınımıza günaydınla cevap aldığımız, güzel, mutlu, huzurlu, adil bir adli yıl diliyorum.

Programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Engin Durnagöl, üyeler Ömer Köroğlu, Ahmet Berberoğlu ve Teoman Gökçe, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, siyasi partilerin temsilcileri; Amasya Barosu Başkanı Av. Melik Derindere, Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy, Çorum Barosu Başkanı Av. İbrahim Özyılmaz, Giresun Barosu Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl, Sivas Barosu Başkanı Av. Muharrem Eliş, Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı ile baroların yönetim kurulu üyeleri katıldı.


 

 

 

Hits: 1450