KOMUTANLARIN SUÇLARINI AÇIKLIYORUM!

~ 20.03.2010, Yeni Yaklaşımlar ~

Orgeneral Şener Eruygur’un çocuklarını ABD’de bursla okutan işadamı, Türkiye’deki ihalelerden aslan payını aldı.

Yandaş işadamı ile Orgeneral Eruygur arasındaki “akçeli” telefon konuşmaları kamuoyuna yansıdı. Haberi yapan gazeteciler tutuklandı.

Türkiye’nin dokunulmazlarından Hurşit Tolon Paşa, işadamı OFER ile Başkent’te gizlice buluştu, konu medyaya yansıyınca “ben Ofer Mofer tanımam” dedi. Ancak Tolon’un OFER ile buluşup ihale pazarlığı yaptığını diğer kuvvet komutanları itiraf etti.

Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına çok göze batınca emekli oldu ve Bandırma’da 100 milyon euro’luk fabrikanın temellerini attı. Parayı nereden bulduğu sorularına ise şu yanıtı verdi: “Rabbim öyle istedi…”

Fırtına Paşa’nın çocukları da kısa zamanda Karun kadar zengin oldular. Devletle işi olanlar önce onların kapısını çaldı. Özelleştirmelerde iş takibi yaptıkları ortaya çıktı.

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in Çamlıca tepesinde milyonlarca dolarlık villalara sahip olduğu belgelendi. Orgeneral Berk’in, sayılı maaşı ile villalara nasıl konduğu anlaşılamadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan askerler komuta kademesinden başlayarak Türkiye’yi yolsuzluk batağında boğdular, halkı yoksullaştırdılar. Belediye Başkanlığı yapan çok sayıda TSK mensubunun ihalelere fesat karıştırdığı belgeleri ile ortaya çıktı. Orgeneral Kemal Yavuz; İstanbul Belediyesi’nin altyapı işlerinde ve tünel inşaatlarında ihale yasasını defalarca ihlal etti.

Adaletten sorumlu Genelkurmay Hukuk Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’in, TSK’ya muhalefet eden gazetecilerin kimini işsiz bıraktığı, kimini tutuklattığı ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ABD ve PKK ile el ele verip ülkeyi federasyona götürdüğü haberlerini yapan gazeteciler patronlarına şikayet edildi. MGK genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın terörist başı Öcalan’ı milletvekili yapmak için kulis yaptığı ve formül aradığı ortaya çıktı!

Tuğgeneral Levent Ersöz’ün TÜPRAŞ hisselerinin satışında OFER’e 800 milyon dolarlık kıyak yaptığı belgelendi. Ersöz; “babalar gibi satarım” diyerek tarihe mal oldu.

Tümamiraller Ramazan Gündeniz ve Semih Çetin’in Dubai prensi ile Türkiye’nin denizlerinde de burgu kuleler yapmaları için pazarlık yaptığı anlaşıldı.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ile Çetin Doğan, Türkiye’nin topraklarını yabancı şirketlere satmak için özel yasalar çıkardı. Orgeneral Doğan; “toprak ve banka satışlarında sınırımız yoktur” diyerek IMF’den büyük övgü aldı.

Kuzey Deniz Saha Komutanı Oramiral Feyyaz Öğütçü’nün bedava kömür dağıtmak için yandaş şirketler kurdurduğu, bu kömürlerin devlete ihalesinde ve taşınmasında usulsüzlük yaptığı anlaşıldı. Güney Deniz Saha Komutanı Lütfi Sancar ise bir işadamına Kuşadası Limanını pazarlarken görüldü. İşadamının, Sancar Paşa’dan aldığı cesaretle; “gerekirse kıyı kanununu değiştiririz ve bu ihaleyi öyle alırız” dediği belgeleri ile kamuoyuna yansıdı.

Hayatını terörle mücadeleye adayan Tuğgeneral İzzet Ocak’ın, meğer Barzani’nin ajanı olduğu, Türkiye’de Barzani adına iş takibi yaptığı ve medyada kamuoyu yarattığı ortaya çıktı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin küresel  sermaye ve tarikat sermayesi ile işbirliği yaptığı, Atatürk Türkiyesi’ne ihanet ettiği, Cumhuriyetin kurulu bütün değerlerini gizli pazarlıklarla sattığı deşifre oldu. TSK’nın muhaliflere şantaj amacı ile özel birimlerle yasa dışı dinlemeler yaptığı belgelendi.

Orgeneraller Engin Alan, Ayhan Taş, Korgeneraller Ayhan Poyraz, Mustafa Çalış, Yavuz Yalçın, Tümamiraller Özer Karabulut, Ali Deniz Kutluk, Tümgeneral Ali Karababa, Tuğgeneral Süha Tanyeli ve Ahmet Baki Erdoğan’ın; özelleştirmelerden, imar rantına, kıyı ve orman yağmasından, başta enerji olmak üzere kamu ihalelerine kadar her alanda yandaşlardan oluşan şirketler kurdukları ve milyarlarca dolarlık rantı bu şirketlere aktardıkları ortaya çıktı.

Rütbe derecelerine göre ihalelerden pay alan askerler Genelkurmay Başkanlığı’nın koruması altında olduğundan denetim dışı kaldılar.  Askerler TOKİ, TMSF, ÖZELLEŞTİRMELER ve BELEDİYE İHALELERİ yolu ile Türkiye’de “Görünmez Holding” oluşturmakla suçlanıyorlar.

TSK’nın Almanya’da yandaş bir dernek üzerinden para topladığı, Genelkurmay Başkanı’nın toplanan bu paralarla bir gemi aldığı iddialar arasında.

Bunca suçu işleyen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını villalarla, gemiciklerle, fabrikalarla, orman talanı, imar rantı, enerji yağması ile yiyen, çocuklarından dev işadamları yaratan komutanların göz altına alınmasına halkımız neden şaşırıyor, anyalamadım?!

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

(BAĞIMSIZ GÜNDEM SİESİNDEN ALINMIŞTIR)

 

 

Hits: 1844