Gülen'i panikleten gösteri

~ 07.09.2013, Yılmaz POLAT ~

Pensilvanya'nın Pocono Dağları eteklerinde küçük bir yerleşim merkezi olan Saylorsburg'da Fethullah Gülen'in oturduğu çiftliğe doğru yol alıyoruz.

Her taraf yeşil. Muhteşem bir manzara var. Bolu Dağı'nı anımsatıyor.

Dar kasaba yolunun iki tarafında bulunan büyük çiftlik ve evlerin önünden geçiyoruz.

Polis arabaları kavşaklarda ve Gülen'in oturduğu mekanın çok yakınında bekliyor.

Çiftliğin önünde ağaçlar arasına gizlendiğini sanan bir kamyonet duruyor. Arkasına saman yüklenmiş, içinde iki cemaatçi oturuyor. Kamyonetin önüne kamera yerleştirilmiş , protestocuları kameraya kaydetmek için adeta pusuya yatmış, bekliyor.

Manzara kamerayla tuzağa düşürülen Silivri tutsaklarını hatırlatıyor.

"Çiftliğin yanındaki ev sakinleriyle konuşuyorum.

Gülen’in komşuları Protesto yapılacağından haberdar olmuşlar.
Çeşitli yıllarda adları "White Rose Educational INC" ve Golden Generation Students Assoc INC" olan vergiden muaf şirketler tarafından satın alınan araziler üzerindeki  son adı "Golden Generation Worship and Retreat Center" olarak değiştirilen kuruluşun başkanı Bekir Aksoy imzalı evlere dağıtılan bildiriyi gösterdiler."

Cemaat ABD’de üzerlerine olan şirketlerin adlarını nedense sık sık değiştirme ihtiyacı hissediyor.

Tapusu Monroe İlçesi Ross Township Belediyesi'nde bulunan arazinin içinde olup bitenden Gülen'in komşuları protesto gösterileri oluncaya kadar bilgi sahibi değillermiş.

İlk gösteriden önce Cemaat mensupları göstericileri yöre halkına terörist olarak tanımlamış. Bölgenin en büyük yerel gazetesi Pocono Record’da da gösteri aleyhine yazı çıkınca halk inanmış.

Çiftliğe çok yakın bir evde oturan bir aile "gösteriyi izledikten sonra öyle olmadığını anladık " dedi.

Cemaat ilk gösteriden sonra yaptıkları propagandanın geri teptiğinin farkına varmış.

Aksoy'un gösteriden iki gün önce dağıttığı bildiride "biraz gürültülü olacak ama barışçıl bir protesto gösterisi "diye yazarak halkın kendilerine karşı tepkisini önlemeye çalıştıkları anlaşılıyor.

Protesto gösterisinin bölge halkı üzerindeki olumlu etkisinden panikleyen cemaat başka önlemler almayı da denedi..

Sadece otomobillerden park parası alarak çiftliğini göstericilere tahsis eden T&R Farm adlı çiftliğin sahibi Rich Bower, Gülen çiftliğinden bazı kişilerin gelerek arazisini göstericilere kapatması için para teklif ettiklerini ancak kabul etmediğini söyledi.

Fethullah Gülen, çiftliğinde artık rahat değil. Çiftliğin önünden geçen Amerikalılar içeriyi göremeyecekler ama şüpheyle bakacaklardır.

Virginia’dan gelen iki protestocu Ömer ve Recep'le birkaç saat içinde ahbaplığı ilerleten Gülen'in komşuları, arabayı durdurup kucaklaştıktan sonra öğretilen " bu daha başlangıç " sloganını İngilizce söyleyerek “ne zaman geleceksiniz “ diye veda etmeleri çok şey anlatıyordu..

(Yurt Gazetesi)

Yılmaz POLAT | Tüm Yazıları
Hits: 1511