MİLLİ İRADE HIRSIZLARI

~ 13.08.2013, Av. Bahattin YAVUZ ~
Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin sahneye çıkmasıyla birlikte sihirli bir el her seçimde, onun sırtını sıvazlamıştır. Yazımıza başlamadan önce genel ve yerel son beş seçim sonucunu AKPARTİ cephesinden değerlendirelim.
 
YIL ALDIĞI OY GEÇERLİ OY ORANI SEÇMEN SAYISINA GÖRE OY ORANI
2002 10,8 Milyon %34 %26
2004 13,4 Milyon %41 %31
2007 16,3 Milyon %47 %38
2009 15,3 Milyon %38 %32
2011 21,5 Milyon %50 %40
 
Sevgili okuyucularım, gelin şimdi bu seçimlerin şifrelerini beraber çözmeye çalışalım.
 
Hatırlayalım 3 Kasım 2002 seçim sürecini, ekonomik bir kriz “KEMAL DERVİŞ” vakası ve ardından apar topar yapılan seçim. Yeni bir parti var; (AKP), lideri seçime katılamayan, haksız yere hapis yatmış, basın ve medyanın desteğini arkasına almış bir parti bu...
 
İşte bu seçimde, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir siyaset mühendisliği ile AKP ile CHP’ nin barajı aşacağı kesinken (Kemal Derviş’in Yeni partiye kazığı vs) MHP ve DYP’ nin de seçim barajı riski yokken, aniden GENÇ Parti adı altında bir parti seçime sokuluyor. DYP - MHP tabanına hitap eden söylemler ile kitleler etkilenmeye DYP ve MHP nin oyları törpülenmeye çalışılıyor. Bu partinin önü sihirli bir el tarafından açılıyor. Sonuç; %7 Genç Parti, %8,5 MHP ve %9,5 DYP oy oranı ile hepsi birden Meclis dışında. Bu operasyon ile yaklaşık %25 oy çöpe gidiyor. AKP %34 oy oranı ile Meclisin %65 ne hakim oluyor. Bütün bunlara tesadüftür, seçimlerin azizliğidir vs. kim diyebilir? Hadi bu tesadüftür diyelim, 2007 ve 2011 seçimleri de mi tesadüftür. Niye tesadüfler 2004, 2009 seçimlerinde olmamıştır. Genç parti kampanyalarını bir hatırlayın bakalım. Genç partinin seçime katılması ve başarısı ile Tayyip’in seçime girmesi ve seçilmesi benzer bir projenin ürünleri ve devamı değil midir?
 
2004 Yerel seçimlerinde, AKP nin tek parti avantajını kullanması ve seçmenlerin toplu olarak iktidar partisine yönelme eğilimi nedeniyle %41 oy alarak AKP yine kazanıyor. Buna doğal seçim sonucudur, diyebiliriz.
 
2007 seçimleri, Türkiye tarihinde maniple edilmiş en bariz bir seçimdir. Cumhuriyet mitingleri ve akabinde Yaşar Büyükanıt Paşanın e-muhtırası, AKP ye bir kez daha seçim kazandırmıştır. Yaşar Paşa bu muhtıra ile Silivri’den kurtulmuş ve Tayyip ile arasında yapılan konuşma ve mutabakat sonucunda Başbuğ’un kellesi verilmiştir. Yoksa şu anda Başbuğ’un hücresinde Yaşar paşa olacaktı. Çünkü Yeni Cumhuriyet’te, Balyoz/Ergenekon yargılamalarında bir Genel Kurmay Başkanının içerde olması planlandığından, buna en yakın olan e-muhtıralı Yaşar paşadan başkası olamazdı. Bu sır mezara kadar mı? Yazılana kadar mı gidecek onu bilemem.
 
2009 Yerel seçimleri de yine en doğal bir seçim olarak tarihteki yerini almıştır. AKP doğal sonuç olan %38 oy oranı ile seçimin galibi sayılmıştır. Bu yerel bir seçim olduğundan ve yeni bir manipülasyona ihtiyaç duyulmadığından seçim doğal mecrasında giderek sonuçlanmıştır. İşte gerçek AKP oyu da budur ve bu oranlar yerel seçimlerin genel seçimlere göre hep yüksek çıkması gereken bir sonucudur. Bu sonuç, AKP nin gerçek oyunun %38 den aşağı bir oy oranı olduğu tezini de desteklemektedir. Bu tezi günümüzde destekleyecek en somut seçim, 2014 seçimleri olacaktır.
 
Gelelim 2011 Milletvekili seçim sonuçlarına; 2002 ile 2007 seçimlerinde seçimlerin maniple edildiği artık ayan beyan belli iken, hep beraber 2011 seçimlerinde de bu manipleyi beklemek hakkımızdır artık diyerek bunun ne olacağını merak ettik. Bir de baktık ikinci kaset vakası karşımıza çıkmaz mı? Birde ne görelim MHP li milletvekillerinin birer Oscar’lık filmleri vizyona sunuldu. Ortalık bir karıştı ki sormayın gitsin. Daha filmin ilk yarısını izlememiştik ki, ya devamı ya çekilin şantajı yapıldı. Sonunda bu filmlerin halka sunumu engellenerek AKP nin %50 lik oyu yaratılmış oldu.
 
Ey değerli Türkiyeli seçmen kardeşlerim, 2002 - 2007 ve 2011 seçimleri iktidar belirleyen seçimler olduğundan hep maniple edilen birer seçim olmuşlardır. Fakat 2004 ve 2009 seçimleri iktidarı belirleyen seçimler olmadıklarından sonuçları itibari ile değerlendirilirse, iktidar olunamayacak birer oy oranlarını göstermiştir. (%41-%38)
 
Son yapılan üç genel seçim sonuçlarını tahlil eder isek;
2002 seçimlerinde Meclis dışında kalan oy oranı; %47
2007 seçimlerinde Meclis dışında kalan oy oranı; %13
2011 seçimlerinde Meclis dışında kalan oy oranı; %4,5 olmuştur.
2015 seçimlerinde ise pek muhtemeldir ki, bu oran %1.e kadar yaklaşacaktır.
 
Bunun anlamı ve mantığı şudur, AKP bu seçimlerde %50 yi aşamaz ise iktidar olamayacaktır. Halk maniple edilmeyecek olursa AKP.nin gerçek oyu %30-35 civarındadır. Bunu abartmıyorum veya GEZİPARKI olayları nedeniyle söylemiyorum. Maniple edilmeyen halkın teveccühü olarak söylüyorum. Merak eden maniplesiz bir seçim yaşamayı beklesin!...
 
Gelelim 2014 yılı yerel seçimlerinin ne olacağına; Burada gerçek oy olarak AKP.nin %30-35 oy oranı ile Ankara ve İstanbul’u kazanması mucize olarak görülmektedir.Bu doğal ve olması gereken bir sonuçtur. Askerler ve film yapımcıları ile yeni dümenler olmaz ise sonuç budur. Fakat yeni dümenlere de hazırlıklı olmamızı ve bu oyunu bozacak ne olabilir diye de halk olarak düşünmemizi tavsiye ediyorum. 2014 yılının ikinci seçimi olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yeni sürprizlerin olacağına inananlardanım.
 
Esas mesele 2015 seçimleridir. Eğer AKP nin %50 nin üzerine çıkması veya tek başına güçlü olarak iktidara gelmesi isteniyor ise; Birincisi, CHP. nin bölünmesi gündeme gelebilir. İkincisi, MHP nin ikinci devre filmleri vizyona girebilir veya sansasyonel bir cinayet/suikast gerçekleşebilir. Bunlar da olmaz ise, birisi bir düdük çalar maça ara verilebilir. 2015 genel seçimlerinde kimseye randevu vermeyin ve geçin televizyonunuzun başına ibretlik, oscarlık ve postallık bir film ile milli irade hırsızlarını hep beraber izleyelim.

Av.Bahattin YAVUZ
10.08.2013

Av. Bahattin YAVUZ | Tüm Yazıları
Hits: 2481