TERMAL HAFIZA

~ 15.07.2013, Av. Abdurrahman BAYRAMOĞLU ~
Özgün yapısı ve genetik kodları gereğince asla demokrat olamayacak bir yapı olan AKP’nin “demokrat imitasyonu” hali, gelişen olaylar karşısında çözülerek, gerici, otoriter, acımasız, saldırgan ve korkak özellikleriyle, özgün haline dönüştü tüm Dünya’nın gözü önünde.
 
....ve yalancılığı elbette.
 
Özellikle din referanslı yalanlarıyla insanlık tarihine derin acılar ve kara lekeler bırakmış bir anlayışın temsilcileri olan iktidar kadroları, hiç utanmadan insanların gözünün içine baka baka yalan söylemekten geri durmadılar.
 
Kimyasal silahla imha etmeye çalıştıkları Gezi Parkı eylemcilerinin Dolmabahçe’deki Bezmialem Valide Sultan camisinde içki içtikleri, seviştikleri, çadırlarda çok miktarda kullanılmış prezervatif bulunduğu, sabahlara kadar içki içtikleri ve başörtülü kadınlara saldırdıkları şeklindeki yalanlarıyla, halkın bir kesimini “din elden gidiyor” hezeyanıyla kendi etrafında kenetlemeye çalıştılar.
 
Geçmişteki benzerleri;
Camileri ahır yaptılar...”
Halkevlerinde fuhuş yapıyorlardı...”
Namus elden gidiyor...”
Türünden halkı kışkırtacak söylenti yaymak bunların tarihsel karakteridir.
Sivas’ta da benzer bir kışkırtmayla yakmadılar mı 34 canı...
***
 
Endüstriyel bir terim olan “termal hafıza”; özgün şekli deforme edilmiş (başka şekilde kurgulanmış) bir malzemenin, belirli bir ısıya muhatap olması durumunda özgün şekline dönmesi halini ifade eder.
 
Gezi parkı olaylarıyla ortaya çıkan ısının, başta AKP olmak üzere tüm ülkede bir tür “termal hafıza” etkisi yaptığı görüldü.
 
AKP’den demokratlık bekleyenlere...
Av. Abdurrahman BAYRAMOĞLU | Tüm Yazıları
Hits: 2441