Altan Tan denen şu şeriatçı yobaza bak!

~ 30.06.2013, Nihat BEHRAM ~

Milletvekili Altan Tan, Gezi Direnişi nedeniyle RTE’yi “eleştirirken” diyor ki: “Yeni bir Chavez'e, yeni bir Ahmedinejad'a ihtiyaç yok. Onların sahipleri bile onlardan vazgeçti. Gelin siz sıklıkla dillendirdiğiniz Özal'ın yoluna, demokrasi yoluna, halkı anlaştırma, birleştirme, uzlaştırma, kaynaştırma yoluna dönünüz.” Sen hele şu “demokrat” maskeli şeriatçı, nurcu, sosyalizm düşmanı şahsa bak! (“Adam” yerine koyup, köşemi heba ettiğim için okurumdan özür dileyerek yazıyorum. Ama ezilen mazlum halkların can yoldaşı Chavez’e dil uzatması karşısında da açıkçası dayanamadım.)


Ne kadar acıdır ki, bu şahıs, mazlum Kürt halkının demokrasi, insan hakları, özgürlük mücadelesi içindeki bir partiden, BDP’den vekil. Bu şahsın bu türden halk ve devrim düşmanı söz ve tavırlarından rahatsız olmamak mümkün mü? Dünya halkları ve özellikle de Ortadoğu halklarının emperyalizme karşı özgürlük mücadelesini ödünsüz desteklemiş Chavez gibi bir büyük devrimciyi, faşist diktatöre benzetmenin karşısında susmak sıradan bir demokrat için bile mümkün değildir. Halkların kardeşliği, barış ve demokrasi özlemini içtenlikle yaşayan Türk, Kürt çevrelerde, ilerici, demokrat devrimci hareketler düzeyinde “Kürt sorunu çözülmeden Türkiye demokratikleşir mi?”, ya da “Türkiye demokratikleşmeden Kürt sorunu çözülür mü?” ya da “Yoksa birbiriyle iç içe midir?” gibi konular, her boyutuyla dostça tartışılır. Tabi ki herkes düşüncesini ortaya koymalı ve tartışılmalıdır. Tartışmaların hasadını halklar toplar, mücadeleye akıtır. Ama büyük bir halk kahramanını, çağımızın büyük bir devrimcisini, sosyalist mücadelenin bir komutanını; halkına ve dünya halklarına onurlu bir kavga mirası bırakmış bir öndere dil uzatma, hele ki faşist diktatöre benzetme pervasızlığı başka bir şey. Altan Tan adlı yobazın yaptığı budur. Bu kafa, halkın özgürlük mücadelesini sabote eder. Sübjektif niyeti ne olursa olsun, sonuçta Kürt düşmanlığını da içeren bir halk düşmanlığıdır. Şeriatçı, yobaz kafasıyla, ABD çanakçısı Özalcı yapısıyla RTE’ye en çok benzeyen ve örtüşen Altan Tan’ın kendisidir.


“Yeni bir Chavez’e, yeni bir Ahmedinejad’a ihtiyaç yok”muş! “Onların sahipleri bile onlardan vazgeçti”ymiş! “Özal’ın yoluna gelmek gerekir”miş! Bunlar ucuzdan sallanmış laflar değil. Buram buram emperyalist kapitalizmin çanakçısı, devrim ve sosyalizm düşmanı, şeriatçı bir ideoloji tütüyor. Hem de “demokratlık” maskesi altında. Ahmedinejad’a karşıtlığının nedeni açık: inanç farkı. O Şii ve ‘milli görüş’, ABD ile kavgalı. RTE’ye, “Diktatör olma” derken onu anması bundan. İslam âleminde Suudi’den, Katar’a, Sudan’dan Arap Emirlikleri’ne dek ‘çit sürüsü’ kadar ABD uşağı Sünni diktatörden birini anacak değil ya! ‘Ömer el-Beşirleşme, Mursileşme’ mi diyecekti! Ne ‘tesadüf’se lanetlediği kişilerin ikisi de ABD karşıtı; ama önerdiği Özal ‘damardan’ ABD yandaşı! Altan Tan’ın asıl derdi ise Chavez’le. “Onların sahipleri bile onlardan vazgeçti” diyor! Utanmıyor da: daha birkaç ay önce Venezuela halkı Chavez’i ölümünden sonra da bağrına bastı. Bütün dünya halkları, Chavezcilerin zaferini kutladı. Şeriatçı yobaz Altan Tan’ın telaşına gelince: Birçok sapkın düş gibi “İslam bayrağı altında toplanma” düşü de Taksim İsyanı’na toslayıp, un ufak oldu. Bu yobazın esas telaşı bu! Bir diğeri: bu direniş gösterdi ki, demokrasi, özgürlük ve insanca bir yaşam uğrundaki halk isyanına artık ne bayrak batıyor ne Mustafa Kemal. Sosyalizm mücadelesi o kerteleri aştı. Ama Cumhuriyet ve Mustafa Kemal düşmanı Altan Tan’ın şeriat hevesi başlı başına aydınlığın zehridir. Bu kafadaki kişiler sadece mazlum halkların kardeşliği ve özgürlük mücadelesinin değil, bilimin, uygarlığın, inanma ya da inanmama özgürlüğünün de düşmanıdır. Ortadoğu halklarının bir baş belası da şeriatçılıktır.


Ezilen halkların yoldaşı ve çağımızın büyük devrimcisi ve halk kahramanı Chavez’den birkaç sözle bitireyim. Altan Tan, uygun olanı (isterse tümünü) kendisi için alsın!: “Sen bir ahmaksın Bay Tehlike!” (Bush’a hitaben) ; “Defolup gidin pislik Yankeeler!” (ABD Büyükelçisini Venezuela’dan kovarken); “Dün Şeytan buradaydı!” (BM Genel Kurulu’nda Bush’un konuşmasının ertesi günü); “Domuz gibi homurduyorsun, domuzsun!” (Karşısına aday olan demokrat maskeli CIA beslemesi Rodoski’ye)

______________________________________

Hugo CHAVEZ :

“Bu yüzyılda ya biz kapitalizmi yok edeceğiz ya da kapitalizm tüm insanlığı ve gezegenimizi yok edecek. O yüzden: Ya sosyalizm ya ölüm!”

(Yurt Gazetesi)

Nihat BEHRAM | Tüm Yazıları
Hits: 1924