Asayiş berkemal!

~ 25.06.2013, Melih AŞIK ~

Haberi dün Odatv’de okuduk... Bakın ne diyor:
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’ye yakınlığıyla bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) asayiş birimlerinin kuruluşunu törenle ilan etti. Törenin askeri kurallara göre yapılması dikkat çekerken, asayiş üyelerine diploma verildi.
Gençler tarafından oluşturulan güvenlik birimleri Nusaybin ve İdil caddelerinde kimlik kontrolleri yaptı.
PKK’ye yakın Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre, kontrol yapan gençlere polis kısa süre sonra müdahale etti. Akşam saatlerinde ellerinde telsiz ve Abdullah Öcalan fotoğraflı tişörtler giyen YDG-H’li gençler, kimlik kontrollerine devam etti.”
***
PKK’liler bir yandan AKP’nin demokratik adımlar atmasını beklerken bir yandan da kendi devletçiklerini kuruyorlar. AKP’nin onların taleplerini karşılayamayacağı belli. O yüzden anlaşılıyor ki fiili durum yaratacak, özerk yapılanmayı kendi iraderiyle sürdürecekler. Geçen hafta Kuzey Kürdistan’ı oluşturdular. Ankara’da ne iktidar ne muhalefetten itiraz gelmedi. Anlaşılan iktidar, talepleri bu şekilde, yani gelişmeleri görmezden gelerek karşılayacak. CHP de uyur taklidi yaparak eşlik edecek... Oluşum tamamlanacak!

Osmanlı bayrağı...

Önce “Türk bayrağı asın ama üzerinde işaret olmasın” dedi...
Böylece üzerinde Atatürk resmi bulunan bayrakları asmayın demiş oldu...
Atatürk’e işaret demesinin üzerinde durmayıp geçelim...
Bu ayrıştırma kesmemiş olmalı...
Erzurum Mitingi’nde yeni bir açılıma imza attı:
- Evlerinize üç hilalli Osmanlı bayrağı da asabilirsiniz, dedi...
Sembollü bayrak, sembolsüz bayrak, üç hilalli bayrak...
Artık asılı bayrağa bakarak evlerde kimin oturduğunu çıkarabilirsiniz...
Tarih kitapları ne diyor? Şunu:
“Osmanlı İmparatorluğu’nun 1844 yılına kadar tek bir bayrağı yoktu. 1844 yılında şimdiki Türk bayrağı Osmanlı Donanması bayrağından esinlenerek Tanzimat reformunun bir parçası olarak yaratıldı. Bu bayrak halen Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağı olarak kullanılmaktadır. Bayrağın geometrik özellikleri 1936 yılındaki Türk Bayrağı Kanunu ile yasal olarak standardize edildi...”
Ezcümle... Bugün kullandığımız bayrak Osmanlı bayrağıdır da... Üç hilalli bayrak fantezidir. Kaldı ki Osmanlı biteli çok oluyor, bugün yaşadığımız ülke Türkiye Cumhuriyeti...

İŞ

Akil İnsanlar grubundan sanatçı Lale Mansur, arkadaşımız Asu Maro ile konuşuyor. Röportajın bir yerinde diyor ki:
“Bir de muhalefet yok, lağvetsinler kendilerini. Atatürk’ün parasını bir güzel yiyorlar, hiç ihtiyaçları yok iktidar filan olmaya.”
Anlaşılıyor ki Lale Hanım kıraathane efsanesinin etkisi altında kalmış. Gerçekleri öğrenmeye de vakit bulamamış.
Öyle olsa Atatürk’ün CHP’ye bir kuruş para bırakmadığını bilirdi...
Atatürk malik olduğu bütün nakit para ve hisse senetlerinin CHP’ye, “Tüm gelirinin TTK ile TDK arasında bölüştürülmesi kaydıyla” bırakmıştır. Yani CHP, nakit para ve hisse senetlerinin sadece “koruyucusu”dur. Bu gelirden bir kuruş pay almaz. Alamaz...

Polis şimdi de “kimyasal tazyikli su” kullanmaya başladı!
İnsanlık sonunda
“yaşamın kaynağı olan suyun”
 insana karşı
silah olarak kullanıldığını
da gördü!
Akif Kökçe

Üçüncü

Üçüncü Köprü’nün kendisinden çok adı tartışılıyor... Yavuz Sultan Selim adına tepki büyük... Peki ne olacak? Başbakan ve Cumhurbaşkanı tabiatları gereği geri adım atmayacaklarına göre çözüm ne olabilir... Necati Bilgiç ağabeyimiz telefonda:
- Üçüncü Köprünün adı Üçüncü Köprü olarak kalsın, diyor, zaten bazı haberlerde de adı anılmıyor sadece “Üçüncü Köprü” deniyor... Bu ada alışalım. Başımız ağrımasın.

ŞİDDET

Televizyonlarda her akşam haberlerde çok sık geçen deyim:
“Polis aşırı şiddet kullandı.”
Bir dostumuz telefonda:
- Şiddet zaten aşırı güçtür, diyor, şiddetin aşırısı olmaz...
Dostumuz haklı... Ancak demek artık bizde bir “normal şiddet” var ki, bir de aşırısı olabiliyor.

 

(Milliyet)

Melih AŞIK | Tüm Yazıları
Hits: 1424