SON DİRENİŞ İÇİN KISA BİR DEĞERLENDİRME

~ 03.06.2013, Av. Müşür Kaya Canpolat ~

Kurtuluş savaşında, İnönü zaferi sonrası Atatürk İsmet Paşa'ya çektiği telgrafta; “yalnız düşmanı değil, halkımızın makus talihini de yendiniz” demişti.
Taksimde başlayan ve yurt çapında yaygınlaşan bu direniş halkımızın makus talihini yenme günlerinin başlangıcı sayılabilir. Geçmişte askere bel bağlayarak 'darbe' beklentisi ile inisiyatifini kaybetmiş bir halk, ilk defa kendi göbeğini kendisi kesmeye başlamıştır. Her yaştan ve her baştan insanın kendiliğinden harekete geçtiği bu direnişte yaşanan eylemler öncülerini bulacaktır. Halkımızın demokratik gücü ile gerçek bir demokrasiye kavuşmasını ne emperyalizm ne de işbirlikçileri önleyebilecektir? Ulusal değerlerimizle, emeğin yüce ve arsıulusal değerleri birlikte her türlü gericiliği ve sömürüyü alt edecektir. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü ve emeğin yüceliği halkımıza özlediği bayramı yaşatacaktır.
Türkiye'de hak savunucu avukatların Barolar Birliğinde gerçekleştirdikleri genel kurul seçiminin kazanılması da makus talihin yenilmesinin ilk işareti olmuştur. Direniş sırasında avukatların nöbete girmesi direnişin kendiliğinden örgütlendiğini göstermektedir. Ailelerin, tüm ana, baba ve evlatları ile katılmaları ise toplumun geleceği için umudumuzu yenilemektedir. Geleceğimize şimdi daha fazla güveniyoruz. Katılanlara sevgiler.

Avukat Müşür Kaya Canpolat
İstanbul Barosu önceki Başkan Yardımcı
DİSK HUKUK DAİRESİ ÖNCEKİ BAŞKANI

Av. Müşür Kaya Canpolat | Tüm Yazıları
Hits: 1880