AKP'ye değnekçilik yapan liberaller bu haberi iyi okusun!

~ 01.04.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, bir toplantıda yaptığı konuşmada çok açık konuştu: "...diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak"

AA'nın haberine göre İstanbul Suriçi Grubu Derneği'nin Topkapı'da bir otelde düzenlediği etkinliğe onur konuğu olarak katılan Babuşcu, yaptığı konuşmada çok açık konuştu. Babuşçu 1. Cumhuriyet'in çözülüş sürecinde ittifak yaptıkları liberaller için "...diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak" ifadelerini kullandı.

"Devletin kurumsal hafızasına düşülecek notlar..."
Aziz Babuşcu konuşmasında bilindik AKP söylemlerini sürdürerek "elitist, statükocu merkeze karşı verdikleri mücadeleyi" anlatırken, bu konuda AKP olarak katettikleri yolun kalıcı olması için "yapılanların devletin kurumsal hafızasına yazılması gerektiğini, aksi takdirde bertaraf edilmesinin kolay olduğunu" şöyle ifade etti:

“Ancak düne göre çok daha katı ve çok daha hesaplaşmayı son çıkış noktası olarak gören bir ideolojik tavır içindeler. Bu bizim, düne nispetle çok daha kararlı ve sıkı, çok daha ilişkilerini etle kemik misali birbirine kenetleyerek yol yürümemiz gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Bu ülkede biz çok şey yaptık ama yaptıklarımızı bu devletin kurumsal hafızasına yazmadığımız sürece bertaraf edilmesi çok kolaydır. 10 yıllık süreç on yılların taşıdığı bir anlayışı bertaraf edebilme anlamında çok kısa bir süreçtir. Devletin kurumsal hafızasına düşülecek notlar açısından AK Parti daha çok daha uzun süre iktidarda olmak durumundadır. Bir parti olarak değil, bu milletin aydınlık yarınlarını inşa edebilmek adına böyle olmak durumundadır.”

“İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak”
Babuşçu'nun, AKP'nin 1. Cumhuriyet'i çözerken aparat olarak kullandığı tüm siyasi davalarda en yakın destekçisi olan liberallerle ilgili söylediklerinde ise oldukça açık sözlü davrandığı görüldü. Babuşçu, AKP'nin çözülüş sürecinde kurduğu, içinde liberallerin de olduğu "büyük ittifaka" artık gerek kalmadığını söylerken, yeni Türkiye'nin inşasının eski "yol arkadaşlarının" istediği gibi olmayacağını ifade ederek şöyle dedi:

“10 yıllık iktidar dönemimizde bizimle şu ya da bu şekilde bizimle paydaş olanlar, gelecek 10 yılda bizimle paydaş olmayacaklar. Çünkü bu geçtiğimiz 10 yıl içinde, bir tasfiye süreci ve bir tanımlama özgürlük, hukuk, adalet söylemi etrafında yaptıklarımıza paydaşlar vardı. Onlar da şu ya da bu şekilde her ne kadar bizi hazmedemeseler de; diyelim ki liberal kesimler, şu ya da bu şekilde bu süreçte bir şekilde paydaş oldular ancak gelecek inşa dönemidir. İnşa dönemi onların arzu ettiği gibi olmayacak. Dolayısıyla o paydaşlar bizimle beraber olmayacaklar. Dün bizimle beraber şu ya da bu şekilde yürüyenler, yarın bizim karşımızda olan güçlerle bu sefer paydaş olacaklar. Çünkü inşa edilecek Türkiye ve ihya edilecek gelecek onların kabulleneceği bir gelecek ve bir dönem olmayacak. Onun için işimiz çok daha zor.”

(SolHaber)

Hits: 1232