İffetten Fuhuşa Yasak Dopingi

~ 13.03.2013, Mine KIRIKKANAT ~

E-postasındaki adı, pek masalımsı: Rozalinda Bravo. Adının “Batılı” tınısına aldırmayın, genç kızımız tesettürlü Müslüman. İletisine sekiz adet “masum” fotoğrafını eklemiş, ben en çok “ayıcığıyla” poz verdiğini beğendim, sizin de beğeninize sunuyorum. Gönderdiği fotoğrafları, “KIZZZZ” diye numaraladığını belirtmeden geçemeyeceğim. Ve çağrısını, Türkçe yanlışlarına dokunmadan yayımlıyorum:
“slm sizinle ciddi anlamda tanismak istiyorum amacim ciddi arkadaslik ve ileriye donuk evlilik inanin artik  bende mutlu olmak istiyorum her insan gibi bende mutlu sicak bir yuva kurmak istiyorum ama da malesef nette pek giremiyorum oyuzden de size cep numarami brakiyorum  00306943083648 aramanizi bekliyorum saygilar”
Rozalinda’nın beni erkek sanması,
“bana koca lazım” çağrısını, kuşkusuz bir erkekten satın aldığı, binlerce kişilik bir “mailing” listesine göndermesinden kaynaklanıyor. Başka bir deyişle oldukça güzel, belki de aşırı masum, hatta bakire ve kesinlikle umutsuz ev kızı Rozalinda, şişeye yazdığı dileğini denize atar gibi bir çağrı atıyor dünyaya…
Ne var ki bu cesur girişimde yalnız değil. Rekabet acımasız ve çoğul…
Arada, oltayı doğrudan (kötü) İngilizce atıp, kocadan çok sazan bekleyen açıkgöz dullar da çıkıyor:
“Assalamu Alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh, 
My name is Mrs Sabeen Aram Mansour from Al-Harrah Al-Sanayamayn District in Syria and also a Muslim woman. My Late husband was killed in Aleppo in his commercial business area.
I write this to see if you can help me to keep this money with you for my Kids as most of our houses in Aleppo is destroyed.  I am not sure if I can survive but in-case anything happens to me I will like you to keep for my kids $7.5million incase i did not survive. 
I will tell you the money location in the next email I will send you both my home address in case if I did not survive this condition here in Syria. Reply to me back to me as soon as possible, get back to me today my respected brother/sister if you agree to help me because i will give you 30% ok.i swear to Allah taala. insha allah!!! 
Best Regard”

Sizlere de geliyordur mutlaka, ama benim posta kutum bu tür iletilerle dolup taşıyor. Adımda, sezemediğim abazan bir erkek tınısı ya da İslami bir tılsım mı var nedir, benden kocalık ya da dünyalık bekleyenlerin hepsinin ortak noktası, Müslüman olduklarını iddia etmeleri!
Elbette şaka yapıyorum, çünkü binlerce kişiye aynı anda gönderiliyorlar. Ama ileti sahiplerinin istisnasız İslamiyet vurgusu, tartışmasız bir gerçeği ortaya koyuyor. Bu koca ya da sazan avcıları, Müslüman erkeği
“kolay av” bellemiş durumda.
Acaba neden?
Gazetemizin 31 Ekim 2012 tarihli sayısında,
“Üniversiteliler ahlaksızlık getirdi” başlıklı bir haber vardı. Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, gençlerin sarmaş dolaş gezdikleri, sokakta ve parklarda öpüştükleri gerekçesiyle üniversitelilerin yöreye ahlaksızlık getirdiğini öne sürüyor; “Ankara, İstanbul ve İzmir’deki gençler arasındaki hayâsızlık manzaraları Mardin’de de görülmeye başlandı. Önce el ele, sonra sarılarak, sonra da dudak dudağa öpüşerek fiili zinaya doğru gidiliyor. Derhal bu ahlaksız davranışların önüne geçilmelidir” diyordu.
Mardin’den yükselen bu ses, aslında tüm Türkiye’de yaygınlaşan
“iffet bekçiliği”nin düdüğü olup, yukardaki “acaba”nın nedenidir, ey okur.
Evren, bir etki tepki dengesidir. Aşırılık, aşırılıkla dengelenir. Cinsellik bir içgüdüdür. Bastırılırsa, patlayarak kendini gösterir. İffet baskısı, fuhuşu körükler.
Gençlerin sevişmesini ahlaksız, kadınların kocaları tarafından hacamat edilmesini ahlaklı bulan bu zihniyet tam tersini kabullenmediği sürece, fuhuş avcıları en çok Müslüman erkekler arasında avlanacaklardır.
Çünkü doğanın değişmez yasaları vardır.
Aç ayı saldırır.

‘G’ NOKTASI

Kış Hasretleri

En son bir cumartesi biner trenlerine
yalnızlığın bin gün artar
damlarda durur
soğuk istasyonlar
sevdalar yollarda kalır
piyano sesleri sinmiş yıldızların ışıkları
karışır sabahlara
her taraf bembeyaz ayrılık keser
kapanır bütün kavuşmalara gurbetler
hasret ne kadar zor.

A.KADRİ ERGİN

“Yasak lezzet, sansür yetenek kazandırır.”

MARC VILROUGE

13 Mart 2013 - Cumhuriyet

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 2193