Bu Millet Bunu Yutmaz

~ 04.03.2013, Orhan BURSALI ~

Başbakanın MİT aracılığıyla Apo ile pazarlığıbütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Başbakanın tutanakların yayımlanmasına karşıGazeteciliğin batsın diyerek dile getirdiği büyük ve derin öfke ve nefretine şaşırmanın âlemi yok. Başbakanın bu öfkesini, zaten medyadaki adamları gazeteciliklerini kurban ederekbu yayına karşı çıkmalarıyla ve yarı beyniAkdoğan, yazılarıyla önceden duyurmuşlardı!

RTE için tek gazetecilik var: Gazetecilik beni desteklemek demektir. Hoşlanmadığı gazeteciler ve gazetecilik düşmandır, yok edilmelidir, batmalıdır veya devşirilmelidir... Geçen 10 yıllık pratik bunun kanıtıdır ve medyada hâlâ sürmekte olan iktidara dokunan gazeteciliğin tasfiyesi operasyonlarını yaşıyoruz... Neyse bu yeni bir şey değil... Üzerinde durmak istediğim konu doğrudan bu değil.., Ama bununla da ilişkili...

İlişkili çünkü şu gazetecilik olmasa RTE dikensiz gül bahçesinde istediği, al gülüm ver gülüm, bütün anlaşmaları yapacak; milletin de her şey olup bittikten sonra haberi olacak. Bu nedenle en önemli bir anda hâlâ gazetecilik yapılabiliyor olması, iktidarı çıldırtıyor.

***

Zabıtlar şunu net gösteriyor: Apo ile RTE anlaşmışlar, işi bitirmişler... Her şey tamam olduktan, Başkanlık Anayasası üzerinde anlaşma ve uzlaşma sağlandıktan sonra Apo, dışarıdaki Kürtleri, PKK ve BDPyi bu anlaşmaya ikna etmek için görev üstlendi veya görevlendirildi. Heyetlerin İmralıya gitmesine izin verilmesinin tek amacı budur. Nitekim, Aponun BDPye, Kandile ve Avrupaya yazdığı üç mektubun da amacı budur. Aslında sözde demokratik davranarak görüşlerini almak istediğini söylemektedir. Ama yaptığı anlaşmayı kabul etmeyenleri de kendinden saymamaktadır. Apo onlara çekilme tarihi de dayatıyor.

Bu tarih, aslında RTEnin tarihidir! RTE, Apodan önce, kendi başkanlık anayasasını nisanda Meclise getireceğini ve sonbaharda da referanduma götüreceğini açıklamıştır. Mart-Nisan ve sonbahar, Aponun da (ağustosta tamamen çekilin) talimatlarıyla örtüşmektedir.

Bu ikilinin bu müthiş tarih zamanlaması, Allah aşkına kimsenin de mi dikkatini çekmiyor...

RTE bu tarihlemesiyle Kürt meselesini işte çözdük, PKKlileri ülke dışına attık diyerek en büyük propaganda silahıyla anayasasını kabul ettirmeye ve Başkanlık Anayasası deli gömleğini bize giydirmeye çalışacaktır...

***

Aponun tutanaklarda sözünü ettiği demokratik başkanlık bir zırvalık ve kendi cemaatini yatıştırmaya yöneliktir. Apoya, giden heyetten biri, başkanlık sistemine parti içinden itirazlar olduğunu, bunun dikta rejimini getirebileceği itirazları olduğunu söylüyor. Öcalan, RTEnin başkanlığını desteklemeliyiz diyor. Cemaat tehlikesini cemaatla RTE arasındaki dalaşmayı da buna bir gerekçe olarak gösteriyor. Ayrıca diktatörlük endişesine karşı da onları yatıştırıcı sözler söylüyor. Yok olmazmış, o da zaten diktatörlük anayasasına hayır dermiş. ABDdeki başkanlık anayasası gibi, Meclisin güçlü olduğu ve halkların (Türk-Kürt) meclisinin de kurulduğu bir anayasa olabilirmiş falan filan.

Anayasayı kotarmışlar birlikte. Nisanda Meclise getirecek Başbakan. Apo ise yok öyle olmaz falan diyerek RTEnin uzun süreli bir diktatörlük dönemini başlatacak anayasasının onaylanmasını istiyor.

Bütün bunları yazıp çizdim; şöyle on günlük yazılarıma dönüp bakın. Aponun Türkiye diye bir derdi yok ve olamaz zaten. Aponun derdi Kürtler,Kürt bölgesive bu yolda elde edecekleridir.. RTE diktatör olmuşmuş, özgürlükleri yok ediyormuş, var olan melez demokrasiyi de ayaklar altına alarak diktatör rejimi yerleştirecekmiş, uzun süreli bir karanlık dönemi başlatacakmış...

Bunlar bizim derdimiz, Türkiyenin derdi!

RTE-Apo ortak anayasası, sadece karanlık ve tam bölünmüş bir Türkiye önümüze koyacaktır.

RTE bütün ülkeyi, bütün milleti ilgilendiren Türkiyenin varoluşu, yokoluşuyla ilgili bir konuda, kendisine tam otoriterlik verecek başkanlık gibi bir rejim değişikliğini, gizli kapaklı bir anlaşmayla ve üstelik Kürt meselesini çözüyor, savaşı sona erdiriyoruz gibi çok masum bir isteğin arkasına gizlenerek Türkiyeye dayatmak ve bütün milleti bir oldubittiyle karşı karşıya bırakmak istemektedir.

Bu millet bunu yutmaz..

4 Mart 2013 - Cumhuriyet

Orhan BURSALI | Tüm Yazıları
Hits: 1635