'Kimin ajan olduğunu Amerika izin vermeden tuvalete gidemeyenlerden mi öğreneceğiz?'

~ 20.01.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

ÇHD Başkanı Kozağaçlı emniyetin avukatlara yönelik 'ajanlık' iddiasına sert bir dille yanıt verdi.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 7 kentte düzenlenen operasyonla ilgili gizlilik kararına rağmen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, resmi web sitesinde yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada binalarda çelik kapı kullanılması "suç unsuru" olarak sunulurken gözaltına alınanlar ise "ajanlık" ve "terörist eylem" yapmakla suçlandı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasında gözaltına alınanların "Ülkemizin kozmik bilgilerini şifreli metinler halinde kodlayarak raporladıkları, başka ülkeler lehine ajan faaliyeti yürütmek için gizli haberleşme merkezleri oluşturdukları tespit edilmiştir" denildi.
Emniyet, operasyon sırasında “yurtdışı ve yurtiçi gizli haberleşmelerine ait kriptolu doküman ve dijital delillerin” yakılmak ve kırılmak suretiyle yok edilmeye çalışıldığını iddia etti.
 
Emniyet, "Avukatların, mesleki faaliyetleri ve baktıkları davalar nedeniyle gözaltına alındıkları" yolundaki haberleri de yalanladı.
 
KOZAĞAÇLI'DAN AÇIKLAMA
Operasyon sırasında Lübnan'da bulunan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Emniyet'in açıklamasına yazılı bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Emniyet açıklamasını "ciddiye aldığının düşülmesini istemediğini" belirten Kozağaçlı, ancak bunun bazı hususları açıklamak için bir fırsat olduğunu kaydetti.
 
"Savcı yerine niçin Emniyet açıklama yaptı?" diye soran ÇHD Başkanı, "Siz kimsiniz de televizyon dizilerinde duyduğunuz 'kozmik bilgi', 'ajan' gibi safsatalarla yaptığınız işi gizleyeceğinize inanıyorsunuz?" dedi.
 
Emniyet'in 'ajanlık' suçlamasına sert yanıt veren Kozağaçlı şunları kaydetti: "Amerika izin vermeden tuvalete gidemeyen, Amerika şifresini söylemezse uçağını uçuramayan, kendi ülkesindeki NATO üslerinin rica minnet kapısından geçemeyen, makamını,  eğitimini, aklını, servetini, rozetini emperyalizme borçlu olan sizden mi öğreneceğiz kimin ajan olduğunu? Burada özgürlük yok diye kendi çocuklarını Amerika’da okutanların polisi mi bize başka ülkeler lehine faaliyet öğretecek? Bizi de kendiniz gibi beysbol sopası ile terbiye olacak mı sandınız? Haddinizi bilin."
 
Halkın avukatları olduklarını vurgulayan ÇHD Başkanı Kozağaçlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
"Kozmik bilgi mi arıyorsunuz? Neyle uğraştığımızı gercekten merak mı ediyorsunuz?
 
- Her yıl “dur dedim durmadı” diye öldürdüğünüz onlarca masum insanın ailelerinin avukatlığıyla uğraşıyoruz,
 
- Sendikalarını bastığınız, patronundan maaş alacağını istediği için sokaklarda dövdüğünüz isçilerin avukatlığıyla uğraşıyoruz,
 
- Okuldan attırdığınız, disiplin soruşturmaları ile okuyamaz hale getirdiğiniz öğrencilerin avukatlığıyla uğraşıyoruz,
 
- Kan gölü içerisinde bıraktığınız Kürt halkının, konuşamaz duruma getirdiğiniz Kürt siyasetçilerinin, çalışamaz hale getirdiniz Kürt Avukatların avukatlığı ile uğraşıyoruz,
 
- Karakollarda, şubelerde, hapishanelerde döverek sakat bıraktığınız, katlettiğiniz insanların avukatlığı ile uğraşıyoruz,
 
- HES projeleri, siyanürlü altın madenleri, dev çimento fabrikaları, nükleer santrallerle yaşanmaz hale getirdiğiniz bu güzel ülke için çevre davalarının avukatlığı ile uğraşıyoruz,
 
- Evini başına yıkıp, “buradan git” dediğiniz kentsel dönüşüm mağduru gecekondu halkının avukatlığı ile uğraşıyoruz,
 
- Günde beş tanesini “namus, töre, aile” diye öldürdüğünüz, sakatladığınız kadınların ve ailelerinin avukatlığı ile uğraşıyoruz,
 
- 6 yıl önce bugün katlettirip, sorumlularını salıverdiğiniz sevgili HRANT DİNK’in, eziyet edip katlettiğiniz dinsel ve etnik azınlıkların, mağdurların, mazlumların avukatlığı ile uğraşıyoruz.
 
- Sınırlarını silahlı saldırganlara açarak Suriye halkını katlettiren, yağmalatan, tecavüz ettiren kişileri ve onları kollayanları belge ve kanıtlarıyla öğrendik. Artık Suriye halklarının da avukatlığı ile uğraşıyoruz.
 
- Biz halkın avukatlığı ile uğraşıyoruz."
 
(Birgün)
Hits: 1102