Baransu Vakası - 2

~ 20.01.2013, Orhan BURSALI ~

Eline tutuşturulan ancak 100 gram tutan Balyoz CDlerini bir bavula koyup çeke çeke savcılığa götürdüğü için adıBavulcuya çıkan Mehmet Baransu, TVlerin sevilen Balyoz uzmanısayılıyor. Pınar ve Dani Rodriklerin Balyoz ve gerçeklerinternet sitesinde, Baransu ile ilgili 2 Eylül 2010 tarihli, nesnel verilere dayalı bir yazı buldum.. Baransudan seçme yalan haberlerbaşlığıyla yayımlanmış. Aslında sadece Baransu üzerine değil, örneğin Zaman gazetesinin de tonla yalan haberi burada var. Hiçbir katkıda bulunmadan yazıyı bilginize sunuyorum:

***

Bugün internette yayımlanan bir röportajında Mehmet Baransu, kendisine gelen iddia ve belgelerin doğruluğunu araştırmadan yazdığı konusuna yanıt olarak şöyle demiş:

Bir tane yalan haber söyleyin. NTVde bakın yanlış yazdım çıktım özür diledim. Keşke herkes benim gibi gazetecilik yapsa.

Baransunun Balyoz konusunda yaptığı haber baştan sona yalan. Ancak, biz burada hemen herkesin çabucak teyit edebileceği birkaç yalan haberini sıralayalım.

YALAN NO. 1: Balyoz darbe belgelerinin altında imza var. Bir kere en başından beri Baransunun tekrarladığı yalan, Balyoz darbe planı” belgesinin altında Çetin Doğanın imzasının olduğu. Tarafta yayımlanan haberde aynen şöyle yazıyor: Planın altında Balyoz sıkıyönetim komutanı unvanıyla imzası olan Orgeneral Doğan …”

Gerçekler: Balyoz planı ve eklerinin hiçbirinde ıslak ya da kuru bir imza yok.

Aynı haberde: Dönemin Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğanın, dönemin Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral İbrahim Fırtınanın ve Dönemin Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnekin imzasını taşıyan harekât planları (…) bu belgeler arasında yer alıyor.

Gerçekler: Balyoz, Oraj, Suga planları ve eklerinin hiçbirinde ıslak ya da kuru bir imza yok.

Baransu aynı haberi Karargâh adlı kitabında yayımlarken küçük bir değişiklik yapmış (sayfa 365): Dönemin Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğanın, dönemin Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral İbrahim Fırtınanın ve Dönemin Donanma Komutanı Oramiral Özden Örnekin elektronik imzasını taşıyan harekât planları (…) bu belgeler arasında yer alıyor.

Gerçekler: Bu belgelerde hiç kimsenin elektronik imzası filan yok.

YALAN NO. 2: Bilirkişi raporları, CDlerin 1. Ordudan çıktığını söylüyor

Baransunun Karargâh kitabı, sayfa 488: [Emniyet Kriminal Dairesi ve TÜBİTAKtan] Gelen cevaplar CDlerin hazırlandığı bilgisayarın 1. Ordu Komutanlığına ait olduğu ve belgelerin 2003 yılında kullanımda olan Word yazılımıyla hazırlanıp CDlerin üzerine bu tarihten sonra herhangi bir kayıt yapılmadığı şeklindeydi.

Gerçekler: TÜBİTAK ve Emniyet Kriminal Dairesinin, CDlerin 1. Orduya ait bilgisayarlarda hazırlandığına dair bir tespiti yok. Balyoz iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan TÜBİTAK ve Emniyet bilirkişi raporlarından bu açıkça görülebilir. Zaten sadece söz konusu CDler üzerinden yapılan bir inceleme ile böyle bir tespitin yapılması teknik olarak mümkün değil.

YALAN NO. 3: Hilmi Özkök darbeyi önledi.

Baransunun Karargâh kitabı, sayfa 466: Balyoz darbe planını hazırlayanlar darbe günü olarak 19 Mart 2003 tarihini seçmişti. Ancak dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve TSK içindeki darbe karşıtı subayların harekete geçmesiyle darbe önlendi.

Gerçekler: Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Balyoz darbe planı ile ilgili elinde bilgi ve belge olmadığını açıkça ifade etti. Haberi olmadığı darbe planını da engellemiş olamaz. Baransunun Balyoz ile ilgili yalan haberlerini buraya sığdırmamız mümkün değil. Son olarak başka bir konuyla ilgili çok taze bir yalan haberinden örnek verelim.

YALAN NO.1001: Dinleme cihazlarının alımı Başbakan ve Milli Savunma Bakanından gizlendi

Baransunun Taraftaki 30 Ağustos 2010 tarihli haberi: Savunma Sanayii İcra Kurulunun 2002 yılındaki kararını gerekçe gösteren Günerin, kurulda bulunan Başbakan ve Milli Savunma Bakanından da bu alımı gizlediği öğrenildi.

Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı, cihazların alım işleminin 30 Mart 2007de Savunma Sanayii İcra Komitesinin (SSİK) 356 sayılı kararıyla onaylandığını açıklıyor.

Bu açıklama üzerine Baransu, 2 Eylül 2010da şu haberi yapıyor:

Genelkurmay Başkanlığı dün yaptığı açıklamada cihazların alım işleminin 30 Mart 2007de SSİKnin 356 sayılı kararıyla onaylandığını açıkladı. Bu bilgi doğru ancak eksik. Bu cihazlar Uydu telefonları dinlenecek adı altında, 2002 yılındaki başka bir karar gerekçe gösterilerek alındı. Yani Başbakan ve Savunma Bakanı aldatıldı.”

Yani ilk haberde SSİKde bulunan Başbakan ve Milli Savunma Bakanından alımın gizlendiğini söylüyor. Bunun yalan olduğu ortaya çıkınca da ikinci haberinde de gizlenmeyen alımın gerekçesinin Başbakanı ve Savunma Bakanını yanılttığını yazıyor.

(http://balyozdavasivegercekler.com/2010/09/02/baransu’dan-secme-yalan-haberler/)

***

Diyeceksiniz ki, Balyozun topu tepeden tırnağa yalan, Baransunun bu yalanlarının en büyük yalan yanında değeri mi kalır! Unutmayın, bu en büyük yalanın sahibi de kendisi...

20 Ocak 2013 - Cumhuriyet

Orhan BURSALI | Tüm Yazıları
Hits: 1720