Jön Türkler ve Komplo Teorileri

~ 28.10.2012, Mine KIRIKKANAT ~

Cumhurun Cumhuriyeti kutlamasından bile korkup 29 Ekimde yürümesini yasaklayan ceberrut zihniyet, meğerse kökleri Osmanlıya uzanan komplo teorilerinden beslenirmiş Meğer bizlere yakıştırdıkları Beyaz Türkkavramından, cumhuriyetçilere jakobensıfatıyla hakaret ettiklerini sanmalarına, hiçbir gerekçeleri ve zaten saldırı jargonları kendi buluşları değil, taaa Fransız Devriminden beri aydınlığa savaş açan küresel komplocuların ortak diliymiş!

Beynimde şimşekler çaktıran, Cumhuriyet düşmanlığının nedenini, niçinini ve karşıdevrimcilerin bilerek ya da bilmeyerek neyehizmet ettiklerini anlamamı sağlayan bir kitap okudum: Jön Türkler ve Komplo Teorileri*. Bu kitapla Türkiyede az rastlanan titizlikte, gerçek anlamda bilimsel bir araştırmaya imza atan yazarı Haluk Hepkonu yürekten kutluyorum. Çünkü içimde genç kuşak araştırmacılarına, düşünür ve yazarlara ilişkin umut çiçekleri açtırdı.

***

İşte size kitaptan birkaç alıntı:

Birinci Dünya Savaşı sırasında, başta Bolşevik devrimi olmak üzere Avrupayı sallayan toplumsal hareketler yüzünden komplo teorileri büyük rağbet görmekteydi.

Örneğin Winston Churchill, Illustrated Sunday Herald gazetesinde 1920 yılında yayımlanan Ziomism Versus Bolshevism başlıklı makalesinde, İlluminatinin kurucusu Adam Weishaupt ile Karl Marx arasında hayali bir ilişki kurguladıktan sonra Bolşevikliğin dünyayı yıkmak için tasarlanmış büyük bir komplo olduğunu öne sürüyordu.

Dönemin komplo teorisyenleri arasında Almanyadan Friedrich Wichtl ve İngiltereden Nesta Websterın, diğer komplo teorisyenleri üzerinde büyük etkisi görülür. Bu iki komplo teorisyeni, 1908 Devrimi ve Ekim Devriminin arkasındaki gücün Yahudiler olduğuna; Yahudilerin Osmanlı Devletinde ve Rusyada iktidara geldiğine inanıyorlardı. Yazdıkları senaryoya göre sırada Avrupa ve dünya devrimi vardı.

***

Friedrich Wichtlin Dünya Masonluğu, Dünya Devrimi, Dünya Cumhuriyeti isimli kitabı 1919 yılında yayımlanmıştı. O sırada 19 yaşında olan Heinrich Himmlerin**, Wichtlın kitabını okuduktan sonra günlüğüne Her şeyi açıklayan ve kime karşı savaşmamız gerektiğini anlatan bir kitapdiye not düştüğü biliniyor.

Wichtla göre İlluminatinin kurucusu Adam Weishauptun kod adının Spartaküs olmasıyla, Rosa Lüksemburg ve arkadaşlarının Spartakistler ismini seçmesi arasında bir ilişki vardı. Spartakistlerin Yahudi kökenli önderlerinin İlluminati üyesi olduğuna inanan Wichtl, Fransız masonluğunun Abdülhamiti devirmek için Jön Türkleri kullandığını söylüyordu.

Ünlü komplo teorisyeni Nesta Websterin durumuysa daha da vahimdi. Webster 1910 yılında İsviçreye yaptığı bir gezi sırasında birdenbire daha önceki bir yaşamda Fransız kontesi olduğuna ve ailesinin Fransız Devrimi sırasında öldürüldüğüne karar vermişti. Bu tarihten sonra monarşiyi savundu ve her tür devrim fikrine düşman oldu.

***

Webstera göre 1789 Devrimi Fransız halkının değil; tarih öncesi gnostiklerden İsmailiyeye, oradan Tapınak Şövalyelerine, İlluminatiye ve masonlara aktarılan, burada da durmayarak Lenine ve Rus devrimine kadar sıçrayan dünya çapında bir komplonun eseriydi. Hıristiyanlık karşıtı bu komploda Yahudiler, Dürziler, gnostikler, masonlar ve sosyalistler işbirliği içindeydiler.

Morning Post gazetesi, 1920 yılında Jewish Peril başlığı altında bir makale dizisi yayımladı. Yazarları arasında Webster ve Wichtlın da olduğu dizi, aynı yıl The Cause of World Unrest başlığıyla kitap haline getirildi. Kitapta, Jön Türk Devriminin ve Türk ulusal kurtuluş hareketinin, Yahudiler ve masonlar tarafından İngilterenin çıkarlarını zedelemek için tezgâhlandığı ileri sürülüyordu...

Nasıl?

1920’den 2012ye bu ülkenin sürüldüğü mezbahanın iç ve dış tüm anahtarları, bu kitapta var, sayın seyirciler. Okuyan, şok yolunda hiç olmazsa haberdar gidiyor!

* Kırmızı Kedi Yayınevi/2012

** Nazi rejiminin Gestapo ve SS şefi. Nuremberg davasının bir numaralı savaş suçlusu ve soykırım hükümlüsü.

‘G’ NOKTASI

SANATÇILAR

GİRİŞİMİ

ÇAĞRISI:

29 Ekim Pazartesi günü saat 11.00de Cumhuriyetimizin 89. kuruluş yılını kutlamak için Ankara Ulusta, 1. Büyük Millet Meclisi önünde olacağız.

Hiçbir siyasal iktidar ya da kurum ulusal bayramlarımızın kutlanmasına engel olamaz.

Yasa, vicdan, akıl ve mantık dışı yasaklama kararı geri çekilmezse, çıkabilecek olumsuzluların sorumlusu yasaklama kararını veren kurum ve bağlı olduğu siyasal iktidar olacaktır.

Tüm sanatçılarımızı, tüm halkımızı barışçı şölenimize katılmaya çağırıyoruz.

Cumhuriyet Bayramında omuz omuza!..

Doğduğumda öyle çirkinmişim ki, annemin antisemit olmasına

ramak kalmış!”

WOODY ALLEN

(Cumhuriyet)

Mine KIRIKKANAT | Tüm Yazıları
Hits: 2412